ΕΜΥ: Αλλάζει ο καιρός με πτώση της θερμοκρασίας – Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι

206

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΕΜΥ, βροχές αναμένονται και σήμερα, Πέμπτη, στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας.

Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, προβλέπονται τοπικές βροχές, από το μεσημέρι βροχές θα πέσουν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει, με αποτέλεσμα η μέγιστη τιμή της στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 32 και στα υπόλοιπα νησιά τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και μέχρι το μεσημέρι υπάρχει η πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών, οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα κάνουν την εμφάνισή τους λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, ενώ το μεσημέρι θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από 3 με 4 μποφόρ.