Εκπαίδευση ΚΑΡΠΑ από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης

Παρουσίαση βασικών γνώσεων Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή, στην εταιρία RAVAGO  KATERINI S.A. – Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης.

402

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης, πραγματοποίησε εκπαιδευτική παρουσίαση βασικών γνώσεων Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΑ) και χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή (ΑΕΑ), στα διοικητικά στελέχη και το προσωπικό της «RAVAGO KATERINI S.A.», εταιρίας του Ομίλου RAVAGO, που στην Κατερίνη δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων εξηλασμένης πολυστερίνης σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Συγκεκριμένα η παρουσίαση υλοποιήθηκε σε χώρο της εταιρίας, με τη συμμετοχή εξήντα τριών (63) ατόμων.  Το πρόγραμμα της παρουσίασης -λόγω του μεγάλου αριθμού των συμμετεχόντων-  διαμορφώθηκε με τη δημιουργία μικρών ομάδων που εκπαιδεύτηκαν σε διάφορες ημέρες. Οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο σε θέματα Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδοτή. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο εκπαιδευτής έλυσε πολλές απορίες που εκφράστηκαν από τους συμμετέχοντες, οι οποίοι παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό.

Οι παρουσιάσεις υλοποιήθηκαν  από τον Υπεύθυνο και Εκπαιδευτή του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ. Κατερίνης κ. Οικονόμου Ναούμ και τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας κατά του Covid -19.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης συνεχάρη τους υπευθύνους της εταιρίας για την πρωτοβουλία τους να εκπαιδεύσουν το προσωπικό της εταιρίας, καθώς η ασφάλεια και η υγεία  στο χώρο εργασίας μας αφορά πράγματι όλους!