Τουλάχιστον 42 οι νεκροί στις πυρκαγιές που σαρώνουν την Αλγερία – Οι αρχές μιλούν για εμπρησμό

355

Τουλάχιστον 42 άνθρωποι, εκ των οποίων 17 πολίτες και 25 μέλη του στρατού, έχουν χάσει τη ζωή τους στις δασικές πυρκαγιές που σαρώνουν τον βορρά της Αλγερίας, κυρίως την Καμπυλία, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, κάνοντας λόγο για φωτιές “εγκληματικής πρόθεσης” που τροφοδοτούνται από ένα κύμα καύσωνα.

Η κυβέρνηση δήλωσε σήμερα ότι εμπρηστές ευθύνονται για τις δεκάδες δασικές πυρκαγιές.

Στις πυρκαγιές, που ξέσπασαν το βράδυ της Δευτέρας, 17 πολίτες έχασαν τη ζωή τους στις περιοχές Τίζι Ούζου και Σετίφ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε απόψε ο πρωθυπουργός Αϊμέν Μπεναμπντεραμάν.

Ο πρόεδρος Αμπντελματζίντ Τεμπούν εξέφρασε τη θλίψη του μέσω Twitter για τον θάνατο 25 ανδρών του στρατού την ώρα του καθήκοντος, καθώς προσπαθούσαν να σβήσουν τις φωτιές, συλλυπούμενος τις οικογένειες των θυμάτων.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διευκρίνισε ότι άλλοι 14 στρατιώτες φέρουν εγκαύματα διαφορετικού βαθμού.

Η επέμβασή τους “επέτρεψε να σωθούν από τις φλόγες 110 πολίτες: άνδρες, γυναίκες και παιδιά”, προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Εντυπωσιακές εικόνες από τις πυρκαγιές κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με απανθρακωμένους κορμούς δέντρων, ετοιμοθάνατα ζώα και χωριά σκεπασμένα από καπνό ενώ στους γύρω λόφους μαίνονται οι φωτιές.

Πηγή: ΑΜΠΕ