Στους «16» του Rogers Cup ο Τσιτσιπάς – Νίκησε δύσκολα τον Humbert

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε τη ρεβάνς για την ήττα του στο Τόκιο από τον Ugo Humbert, αλλά χρειάστηκε να δουλέψει πολύ σκληρά για να τα καταφέρει, σε έναν αγώνα που θα μπορούσε να τελειώσει όταν σέρβιρε για την πρόκριση στο 6-3, 5-4, ενώ είχε και 5 χαμένα match points αργότερα στο 2ο σετ, τελικά όμως χρειάστηκε να το κάνει σε 3ο σετ, όπου έδειξε χαρακτήρα και κυριάρχησε στο court.

236

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, φιναλίστ στο Τορόντο το 2018, δεν είχε καθόλου εύκολο έργο στην πρεμιέρα του στο National Bank Open, κατάφερε όμως να κερδίσει τον πολύ μαχητικό Ugo Humbert, με 6-3, 6-7 (13), 6-1, παίρνοντας και μια άτυπη ρεβάνς για την ήττα του στον τελευταίο του αγώνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες από τον Γάλλο.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, Νο.3 στην παγκόσμια κατάταξη, είχε πολλές ευκαιρίες για να πάρει μια καθαρή straight sets νίκη και να ξεμπερδεύει πολύ νωρίτερα, όμως λίγο το εκπληκτικό τένις του Humbert στα κρίσιμα σημεία, λίγο τα δικά του προσωπικά λάθη, έδωσαν μια άλλη πνοή στο ματς.

Πιο αναλυτικά, για μια ώρα και κάτι ο Στέφανος ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στον αγώνα. Ήταν ο μόνος παίκτης που έφτασε σε break points στο 1ο σετ, για να αξιοποιήσει τελικά την 7η ευκαιρία του και να κάνει το break στο 8ο game για το 5-3 και λίγο αργότερα με love service game να διαμορφώσει το 6-3.

Και στο 2ο σετ έδειχνε πως πατούσε καλύτερα στο γήπεδο ο πρωταθλητής μας. Είχε τριπλό break point στο 3ο game, αλλά ο Humbert με 5 συνεχόμενους πόντους μετέτρεψε το 1-1, 0-40 σε 2-1. Αργότερα στο 6ο game ο Γάλλος είχε τις πρώτες του ευκαιρίες στο ματς για ένα break, όμως ο Στέφανος κατάφερε να τις σβήσει, να ανατρέψει το 15-40 και να ισοφαρίσει σε 3-3.

Στο αμέσως επόμενο game ήρθε και ένα νέο break για τον Στεφ, που πέρασε μπροστά με 4-3, σέρβιρε επιτυχημένα για το 5-3 και όλα έδειχναν πως είχε κάνει αρκετά για να φτάσει στη νίκη.

Ένα κακό game όμως όταν σέρβιρε για το ματς, με δυο διπλά λάθη, έδωσε την ευκαιρία στον Γάλλο να μείνει στο παιχνίδι και να κάνει το πρώτο του break αργότερα, για να ισοφαρίσει σε 5-5.

Ακολούθησε ένα συγκλονιστικό tie-break, στο οποίο ο Στέφανος ξεκίνησε καλύτερα, είχε προηγηθεί με 3-0 και έφτασε στο match point 5 φορές, δεν κατάφερε όμως να περάσει τη γραμμή του τερματισμού. Μάλιστα το ένα από τα 5 match points του ήταν στο σερβίς του και ο Στεφ έκανε ένα ακόμα “δώρο” μέσω διπλού λάθους στον αντίπαλό του! Τελικά, στο 4ο set point του, ο Humbert ολοκλήρωσε το φοβερό αυτό tie-break στο 15-13 και έστειλε την αναμέτρηση σε 3ο σετ.

Η εξέλιξη αυτή σίγουρα έφερε σε πολλούς μνήμες και από το Τόκιο, όπου από το πουθενά ο Γάλλος είχε γυρίσει το παιχνίδι και είχε αποκλείσει τον Στέφανο από το Ολυμπιακό τουρνουά. Τα πράγματα όμως ήταν πολύ διαφορετικά σήμερα, με τον Στέφανο να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τη μικρή διακοπή που ακολούθησε (και οι δυο παίκτες μετά απ’ αυτό το tie-break έφυγαν από το court για toilet break) και να επιστρέφει πολύ δυνατός στο γήπεδο, κυριαρχώντας κατά κράτος στο 3ο σετ.

“Έσπασε” δυο συνεχόμενες φορές το σερβίς του Humbert και “καθάρισε” πολύ γρήγορα την υπόθεση πρόκριση, αφού προηγήθηκε με 5-0. Το μόνο που κατάφερε ο Γάλλος ήταν να αποφύγει το bagel, με τον Στέφανο να ολοκληρώνει το σετ στο σερβίς του στο 7ο game, έχοντας χάσει συνολικά μόλις 3 πόντους από τη γραμμή του σερβίς σ’ αυτό το σετ!

Αυτή ήταν και η 1η νίκη του Στέφανου απέναντι στον Humbert, από τον οποίο είχε χάσει 2 φορές τον τελευταίο χρόνο.

Στον 3ο γύρο του National Bank Open, o Έλληνας πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει κάποιον Ρώσο, αφού ο επόμενος αντίπαλός του θα προκύψει από την αναμέτρηση της Τετάρτης μεταξύ του Karen Khachanov και του Aslan Karatsev.