Πύρινος εφιάλτης στην Αρκαδία: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Γορτυνία

328

Μάχη με τις φλόγες έδιναν καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην Γορτυνία, ώστε να περιορίσουν τις εστίες της φωτιάς που καίνε κοντά στους οικισμούς, να προστατεύσουν τα σπίτια των κατοίκων.

Το βράδυ ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και με τον πρώτο φως της ημέρας θα ξεκινήσουν ρίψεις νερού εναέρια πυροσβεστικά μέσα. Παράλληλα, αναμένονται στην Γορτυνία επιπλέον χερσαίες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Παρά το γεγονός ότι μειώθηκε η ένταση των ανέμων, συνεχίζει να μαίνεται μεγάλο πύρινο μέτωπο γύρω από τις περιοχές Φαναράκι, Καστράκι, Πυρρή, Λώτη, Λιοδώρα, Χρυσοχώρι, Δάφνη, κυρίως σε δύσβατα σημεία.

Από το μεσημέρι της Τρίτης, η πυρκαγιά στη Γορτυνία μαίνεται ανεξέλεγκτη και οι φλόγες πλησιάζουν επικίνδυνα οικισμούς, με αποτέλεσμα να σταλεί μήνυμα μέσω του “112” στους κατοίκους πολλών χωριών, ώστε να απομακρυνθούν άμεσα. Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά μεταφέρθηκε από την Ηλεία, στην Αρκαδία. Στο έργο της κατάσβεσης, συμμετέχουν και πυροσβέστες από την Τσεχία και τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ αναμένονται και συνάδελφοί τους από τη Γαλλία. Στο πλευρό των πυροσβεστικών δυνάμεων βρίσκονται και πολλοί κάτοικοι και εθελοντές, που προσπαθούν κι αυτοί όπως μπορούν να προστατεύσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Δύο συγκλονιστικά βίντεο έφερε στο φως της δημοσιότητας το arcadiaportal.gr. Είναι η στιγμή που κάτοικος της Γορτυνίας περνά με το όχημά του μέσα από τις φλόγες. Όπως θα δείτε στο βίντεο, το αυτοκίνητο κινείται στην Εθνική Οδό Τρίπολης Πύργου και μετά το Λιβαδάκι προς τον Κοκλαμά Αρκαδίας, το Ι.Χ. περνά στην κυριολεξία μέσα από τις φλόγες.