Υπαίθρια έκθεση στην Ολυμπιακή Ακτή με φωτογραφίες από «Μάνες του κόσμου»

279

Σε συνεργασία με τον πολυταξιδεμένο Κατερινιώτη καλλιτέχνη φωτογράφο, Νίκο Μπαμπανίκα και την Ένωση Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων Ολυμπιακής Ακτής, ο Οργανισμός Πολιτισμού Δ.Κατερίνης (ΟΠΠΑΠ) παρουσιάζει, αυτό το διάστημα, στην πλατεία της Ολυμπιακής Ακτής (Κατερινόσκαλας), μια ξεχωριστή υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας με «Μάνες», από διάφορα μέρη του κόσμου.

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή έκθεση, την επιμέλεια της οποίας υπογράφει η Μιράντα Παππά, μέλος του Δ.Σ. του ΟΠΠΑΠ και έχει προσελκύσει το έντονο ενδιαφέρον ντόπιων και επισκεπτών, Ελλήνων και ξένων.

«Το πρόγραμμα εκδηλώσεων πολιτισμού που, ειδικά φέτος, τις έχουμε ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά κάτοικοι και επισκέπτες συνεχίζει τη διαδρομή του με αυτή την πραγματικά ιδιαίτερη υπαίθρια φωτογραφική έκθεση. Ο φακός του Νίκου Μπαμπανίκα, τον οποίο ευχαριστούμε για τη συμμετοχή του στο «πολιτιστικό μας καλοκαίρι»,  αποτυπώνει με σπάνια ευαισθησία πορτρέτα και στιγμιότυπα από «Μάνες του κόσμου», που προσφέρουν μια μοναδική βιωματική εμπειρία στους επισκέπτες» τονίζει ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Γ.Τσιαλός.

Στην έκθεση παρουσιάζονται μανάδες από διάφορα μέρη του κόσμου, μέσα από το φακό του φωτογράφου – περιηγητή Νίκου Μπαμπανίκα, ο οποίος έχει επισκεφθεί χώρες στις οποίες ελάχιστοι Έλληνες έχουν ταξιδέψει, όπως: Τζαμάικα, Σουμάτρα, Ιάβα, Μπαλί, Μεξικό, Βολιβία, Περού, Γουατεμάλα, Μπελιζέ, Ονδούρα, Ισημερινός, Ινδία, Ταϊλάνδη, Λάος, Σιγκαπούρη, Νεπάλ, Συρία, Ιορδανία, Ζανζιβάρη, Νότια Αφρική, Κένυα, Τανζανία. Επίσης, Ευρώπη και ΗΠΑ.

Ο ΚΑΤΕΡΙΝΙΩΤΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΜΠΑΝΙΚΑΣ

Ο Νίκος Μπαμπανίκας γεννήθηκε το 1959 στην Κατερίνη. Ζει και εργάζεται στο Χίλβερσουμ της Ολλανδίας. Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τη φωτογραφία. Το ενδιαφέρον του εστιάστηκε σε φωτογραφίες από ταξίδια τα οποία έφεραν στη ζωή του άγνωστες και πρωτόγνωρες εικόνες. Έχει ταξιδέψει σε πολλά μακρινά κι εξωτικά μέρη του πλανήτη.
Η πρώτη φωτογράφηση έγινε το 1993 σε ένα ταξίδι στο Έβερκλεϊντς της Φλόριδα στις Η.Π.Α. Από τότε ξεκίνησε με πάθος να εμβαθύνει στα μυστικά της φωτογραφίας μέσα από τα ταξίδια του.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η έκθεση αυτή είναι μεταφερόμενη και αναμένεται να παρουσιαστεί και στην πόλη της Κατερίνης, έως τα τέλη Αυγούστου.