Πρόεδρος πυροσβεστών: Μέχρι αύριο θα έχει λήξει ο πύρινος εφιάλτης στην Εύβοια

225
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία της φωτιάς που κατακαίει εδώ και μέρες την Εύβοια, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Σταθόπουλος. Σημείωσε δε ότι οι πυροσβέστες είναι εξαντλημένοι, ενώ στάθηκε και στις δυνάμεις που έχουν έρθει από το εξωτερικό.

Μιλώντας το μεσημέρι της Κυριακής στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Πυροσβεστικού Σώματος εξέφρασε την συγκρατημένη αισιοδοξία του για τον έλεγχο του πύρινου εφιάλτη στην Εύβοια. «Να μην λέμε μεγάλα λόγια, αλλά εκτιμώ ότι θα έχουμε τελειώσει με την φωτιά στην Εύβοια σήμερα το βράδυ ή αύριο το πρωί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθόπουλος. Ωστόσο, όπως δήλωσε το μέτωπο στην Εύβοια μας προβληματίζει ιδιαίτερα: «Οι συνάδελφοί μου με ενημερώνουν για απίστευτες θερμοκρασίες στην περιοχή».

Στάθηκε δε, στην βοήθεια που έχει ήδη καταφθάσει στην Εύβοια από πυροσβεστικές δυνάμεις του εξωτερικού: « Είναι πολύτιμη η βοήθεια από τους Ρουμάνους συναδέλφους μας που επιχειρούν στο Προκόπι και από τις ομάδες πεζοπόρων 100 Ουκρανών.»

Όπως είπε το πύρινο μέτωπο πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα καθώς οι πυροσβέστες έχουν υπερβάλλει των δυνάμεών τους: «Οι πυροσβέστες είναι εξαντλημένοι. Ούτε νερό δεν προλαβαίνουν να πιούν. Δεν αντέχει ο ανθρώπινος οργανισμός σε αυτές τις συνθήκες».