Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Ο Δήμος ζητά εκκένωση του Κρυονερίου – Μήνυμα 112 στη Δροσοπηγή – «Εκκενώστε άμεσα προς Αθήνα»

Εκκενώθηκε η Ιπποκράτειος Πολιτεία - Στην περιοχή μεταβαίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης - Τα μέτωπα εντοπίζονται ανάμεσα σε Αδάμες και αεροδρόμιο Τατοΐου, στο Ολυμπιακό χωριό και στα Βασιλικά κτήματα

228

Η φωτιά στην Δροσοπηγή, που βρίσκεται ανάμεσα στο Κρυονέρι και τις Αφίδνες, αυτή την ώρα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Αυτή την ώρα το μέτωπο κινείται προς το Κρυονέρι. Αυτή η εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα ο δήμος Διονύσου να ζητήσει από τους κατοίκους του Κρυονερίου να απομακρυνθούν με τάξη και ασφάλεια από τα σπίτια τους. Παράλληλα απευθύνει έκκληση να μην παρεμποδίζεται η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων από άλλα οχήματα.

Μάλιστα εστάλη νέο μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής. «Αν βρίσκεστε στη Δροσοπηγή εκκενώστε τώρα προς Αθήνα από Ε.Ο. Αθηνών Λαμίας», τονίζει μεταξύ άλλων το 112.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν τιτάνια μάχη για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο και να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Πιο συγκεκριμένα επιχειρούν από εδάφους 340 πυροσβέστες με 100 οχήματα και 15 πεζοπόρα τμήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 9 ελικόπτερα.

Υπενθυμίζεται πως αναζωπύρωση σημειώθηκε σε τρία μέτωπα στη Βαρυμπόμπη το μεσημέρι της Πέμπτης. Νωρίτερα το μεσημέρι εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση της Ιπποκρατείου Πολιτείας και της Δροσοπηγής. Σημειώνεται πως η δεύτερη αναζωπύρωση σημειώθηκε μέσα στα πρώην βασιλικά κτήματα και η τρίτη στο ρέμα της Χελιδονούς, ανάμεσα στις Αδάμες και το αεροδρόμιο Τατοΐου. Πληροφορίες αναφέρουν πως στην περιοχή μεταβαίνει εσπευσμένα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.