Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου:  “Λύση για τα στεγαστικά δάνεια των παλιννοστούντων”

μετά από παρέμβαση των βουλευτών Άννας Μάνη – Παπαδημητρίου και Ε. Στυλιανίδη

532

Η κυρία Μάνη σε συνεργασία με τον βουλευτή Ροδόπης, κύριο Ευριπίδη Στυλιανίδη, είχαν κάνει παρέμβαση στο Υπουργείο Οικονομικών και ζήτησαν τη διευθέτηση του ζητήματος σχετικά με  τα στεγαστικά δάνεια των παλιννοστούντων Ποντίων.

Ως αποτέλεσμα αυτής της παρέμβασης και συνεργασίας,ήταν η άμεση ανταπόκριση από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον Υπουργό Οικονομικών, κύριο Χρήστο Σταικούρα.

Ειδικότερα αποφασίστηκε :

  • Να διαχωριστούν, όπως ζητήθηκε, από τα υπόλοιπα κόκκινα δάνεια και να αντιμετωπιστούν κατά προτεραιότητα. Αυτό θα επιταχύνει σημαντικά την ολοκλήρωση των πληρωμών τους από το Ελληνικό δημόσιο. Θα έχουν αποπληρωθεί εντός μάξιμουμ 6 μηνών και όχι εντός έτους, όπως προβλέπονταν. Έχει δοθεί ήδη η σχετική εντολή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.
  • Δόθηκε επίσης εντολή να σταματήσει κάθε ενέργεια απαλλοτρίωσης που θα προσβάλει την κυριότητα των σπιτιών.
  • Μετά την αποπληρωμή του κάθε δανείου από τις εγγυήσεις του δημοσίου ο κάθε ομογενής θα μπορεί να ρυθμίσει το δάνειο του στις 120 δόσεις, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις θα είναι κατά το νόμο που πρόσφατα ψηφίστηκε εφικτό κάποιοι να ενταχθούν και στις 240 δόσεις ανάλογα με την περίπτωση.

Η κυρία Μάνη δήλωσε ότι θα παρακολουθεί το ζήτημα μέχρι την πλήρη και οριστική επίλυσή του.