Στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής ο Κυρ. Μητσοτάκης – οι τελευταίες εξελίξεις των πυρκαγιών

241

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι.

Ο πρωθυπουργός θα ενημερωθεί για τα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη στις Ροβιές Εύβοιας και στην Αρχαία Ολυμπία.

Πολύ δύσκολες ώρες ζουν οι κάτοικοι στις Ροβιές, αφού η φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη από την Τρίτη το απόγευμα έχει μπει στον οικισμό και καίει σπίτια.

Συνολικά 85 πολίτες απομακρύνθηκαν με ασφάλεια με πλωτά μέσα από την παραλία του χωριού Ροβιές στην Εύβοια. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, οι πολίτες επιβιβάστηκαν σε πέντε σκάφη του Λιμενικού, αλλά και ιδιωτών και στην συνέχεια μετεπιβιβάστηκαν όλοι τους στο πλοίο-“παντόφλα” “ΠΑΡΑΛΟΣ”.

Στη συνέχεα μεταφέρθηκαν με ασφάλεια από τη φλεγόμενη παραλία στο λιμάνι της Αιδηψού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κανένας από τους απομακρυνθέντες δεν αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Το Λιμενικό παραμένει σε ετοιμότητα καθώς κανείς δεν γνωρίζει εάν υπάρχουν και άλλα άτομα τα οποία ενδεχομένως να ζητήσουν την απομάκρυνση τους με πλωτά μέσα. Έως και αυτή τη στιγμή σκάφη του Λιμενικού περιπολούν στην ευρύτερη περιοχή αναζητώντας πολίτες που ενδεχομένως έχουν εγκλωβιστεί σε άλλες παραλίες της Εύβοιας.

Φλέγεται η Ηλεία. Δύο φωτιές έχουν ξεσπάσει, με το ένα μέτωπο να έχει επίκεντρο την Ηράκλεια και το άλλο τη Μιράκα. Η μάχη με τις φλόγες είναι μεγάλη και οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο. Οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση, ενώ πριν από λίγο δόθηκε εντολή εκκένωσης και της Αρχαίας Ολυμπίας για προληπτικούς λόγους. Έως τώρα έχουν εκκενωθεί άλλοι έξι οικισμοί, μεταξύ των οποίων η Ηράκλεια, το Πουρνάρι, το Πελόπιο, ο Πλάτανος και η Καυκανιά και η Μιράκα, ενώ συνεχίζονται οι εντολές εκκένωσης.

Πληροφορίες για εγκλωβισμένους

Η αγωνία κορυφώνεται για την εξέλιξη της φωτιάς καθώς πληροφορίες του ilialive.gr αναφέρουν ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι σε στάβλο στο Πελόπιο αλλά κι ένα άτομο ΑμεΑ με τον γιο του σε σπίτι. Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν έντρομοι τις βάσεις τους, καθώς η φωτιά απειλεί σπίτια, ενώ ήδη κυκλοφορούν πληροφορίες για σπίτια που έχουν καεί στο Πελόπιο, στο Πουρνάρι και στον Πλάτανο.