Ολυμπιακοί Αγώνες: «Πέταξε» στα 5.80 και στην 4η θέση ο Καραλής στον τελικό του επί κοντώ

Ο Μανώλης Καραλής ξεπέρασε στην τρίτη προσπάθειά του στον τελικό του επί κοντώ τα 5.80 μ., στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ισοφαρίζοντας το ατομικό του ρεκόρ και στην πρώτη του παρουσία στη διοργάνωση κατέκτησε την 4η θέση.

223

Εξαιρετικό ήταν το ξεκίνημα του Μανώλη Καραλή στον τελικό του επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς ο 21χρονος πρωταθλητή να πέρασε με χαρακτηριστική άνεση τα 5.55μ., βγάζοντας από πάνω του το όποιο άγχος υπήρχε στο ξεκίνημα του αγώνα!

Ακόμα καλύτερη ήταν η δεύτερη προσπάθεια του Καραλή ο οποίος έκανε στη δεύτερη προσπάθειά του άλμα στα 5.70. Ο 21χρονος αθλητής πέρασε με την πρώτη και τα 5.80 ισοφαρίζοντας το προσωπικό του ρεκόρ και σημειώνοντας τη φετινή καλύτερη επίδοσή του.

Ο «FlyManolo» στα 5,87 δεν τα κατάφερε σε καμία από τις τρεις προσπάθειές του και εν τέλει κατέκτησε την τέταρτη θέση, σε μία πολύ μεγάλη επιτυχία για τον νεαρό Έλληνα αθλητή.

Με το τέλος της προσπάθειάς του, ο Έλληνας πρωταθλητής έστειλε «μήνυμα» με ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους γονείς του:

manolo

Από κει και πέρα, «χρυσός» Ολυμπιονίκης αναδείχθηκε ο Ντουπλάντις (Σουηδία), ο οποίος πέρασε… με την πρώτη ακόμα και το 6,02 και κυνηγά το ασύλληπτο Παγκόσμιο ρεκόρ στα 6,19.

Δεύτερος βγήκε ο Νίλσεν (ΗΠΑ) με 5,97 και τρίτος ο Βραζιλιάνος Μπραζ (Ολυμπιονίκης το 2016) με 5,92.

Μεγάλος άτυχος ο σπουδαίος Γάλλος Λαβιλενί, που τραυματίστηκε στην προθέρμανση και δε μπόρεσε να ανταγωνιστεί το «γκρουπ» των μεταλλίων.