Μεγάλη πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη: Έκλεισε η ΕΟ Αθηνών-Λαμίας

239

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης σε δασική έκταση στη Βαρυμπόμπη, κοντά στα βασιλικά κτήματα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να ενισχύονται στη μάχη για να περιορίσουν την εξάπλωσή της, κυρίως με τα εναέρια μέσα που κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού.

Ειδικότερα, στην περιοχή επιχειρούν 104 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, πέντε ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev 200, ενώ την επιχείρηση συνδράμουν εθελοντές πυροσβεστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Η πυρκαγιά κινείται προς την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, με την Τροχαία να κλείνει την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα. Η κυκλοφορία διακόπηκε στο ρεύμα προς Λαμία από το ύψος της Λυκόβρυσης και στο ρεύμα προς Πειραιά από την έξοδο του Αγίου Στεφάνου.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες εκκένωσης των εργοστασίων που βρίσκονται στη βιομηχανική ζώνη της περιοχής προκειμένου να απομακρύνουν τους εργαζόμενους με ασφάλεια, ενώ σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, η πυροσβεστική έχει έτοιμο το σχέδιο εκκένωσης της Βαρυμπόμπης, εφόσον απαιτηθεί.

Στο μεταξύ, στις 14.25 η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 στους κατοίκους της περιοχής να κλείσουν καμινάδες, πόρτες και παράθυρα για να μην μπουν καύτρες στα σπίτια τους.

Το μήνυμα ανέφερε:

“Επείγουσα ειδοποίηση Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 03-08-2021, 14.25. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Βαρυμπόμπης ή Κρυονερίου, κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείστε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας”.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έγιναν και αρκετές εκρήξεις, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί από πού προήλθαν, κάτι που αναμένεται να διευκρινιστεί αφού η πυρκαγιά τεθεί υπό έλεγχο.