Κυριάκος Βελόπουλος: Ζητούν κάτοικοι του Πλαταμώνα ένταξη στα προς χρηματοδότηση Τοπικά Χωρικά Σχέδια (Τ.Χ.Σ.)

727

Παραθέτουμε για ενημέρωση των Πιερέων την ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή από την Ελληνική Λύση με Αριθμό Πρωτοκόλλου 8336-29/07/2021 σχετικά με το θέμα «Ζητούν κάτοικοι του Πλαταμώνα της Πιερίας ένταξη στα προς χρηματοδότηση Τοπικά Χωρικά Σχέδια (Τ.Χ.Σ.)».

ΠΡΟΣ:          Τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΘΕΜΑ:         «Ζητούν κάτοικοι του Πλαταμώνα της Πιερίας ένταξη του χωριού τους στα προς χρηματοδότηση Τοπικά Χωρικά Σχέδια»

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους του Πλαταμώνα της Πιερίας και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπική ιστοσελίδα του Διαδικτύου, ζητούν οι ντόπιοι κάτοικοι και οι επαγγελματίες που διατηρούν διάφορα καταστήματα στην ανωτέρω περιοχή την ένταξη των Δημοτικών Ενοτήτων Ανατολικού Ολύμπου και Λιτοχώρου, με έμφαση την Κοινότητα Πλαταμώνα, στα προς χρηματοδότηση Τοπικά Χωρικά Σχέδια. Μας μετέφεραν οι ως άνω ότι στην περιοχή υπάρχουν οι Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου, εδώ και 30 χρόνια, που εμποδίζουν την χρήση της γης και την ολοκληρωμένη χωρική ανάπτυξη του Δήμου. Μας ενημέρωσαν οι ανωτέρω κάτοικοι του Πλαταμώνα ότι, εξαιτίας του παραπάνω εμποδίου, αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα με το αποχετευτικό δίκτυο στην περιοχή τους, που δέχεται, πλέον, αυξημένο αριθμό τουριστών και ιδιοκτητών εξοχικών κατοικιών. Θεωρούν, δε ότι, η άρση των προβλημάτων που δημιουργούν οι Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου θα οδηγήσει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου, στην αναβάθμιση της περιοχής και στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξή της.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να εντάξετε την Κοινότητα Πλαταμώνα της Πιερίας στα προς χρηματοδότηση Τοπικά Χωρικά Σχέδια; Αν ναι, πότε προγραμματίζετε να ολοκληρωθεί η σχετική ένταξη;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ