Ολυμπιακοί Αγώνες : Χρυσές Krejcikova και Siniakova στο Τόκιο

H Barbora Krejcikova και Katerina Siniakova χάρισαν ένα χρυσό μετάλλιο στην Τσεχία και αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες στο διπλό του Ολυμπιακού τουρνουά στο Τόκιο.

214

Οι δυο Τσέχες ήταν φανταστικές και επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί απέναντι στο δίδυμο των Belinda Bencic και Viktorija Golubic από την Ελβετία, τις οποίες κέρδισαν με 7-5, 6-1 σε 1 ώρα και 25 λεπτά.

Το 1ο σετ ήταν πολύ κλειστό και οι δυο ομάδες έδειχναν ισοδύναμες, με τις Τσέχες να είναι μάλιστα οι μόνες που αντιμετώπισαν break point στα πρώτα 10 games – και συγκεκριμένα από το 2ο game (0-1, 30-40). Οι Τσέχες όμως έγιναν και οι πρώτες που έφτασαν στο break, έπειτα από ένα 11ο game που άλλαξε τα πάντα.

Αρχικά τους έδωσε μεγάλο πλεονέκτημα στο 1ο σετ, το οποίο έκλεισαν στο σερβίς τους για το 7-5 και στη συνέχεια τους άνοιξε το δρόμο για να παίξουν με λιγότερη πίεση και να κυριαρχήσουν στο 2ο σετ, στο οποίο έχασαν μόνο ένα game (με break) και έφτασαν άνετα σ’ αυτό το 6-1.

Αυτό ήταν το 2ο μετάλλιο για την Τσεχία στο Ολυμπιακό τουρνουά τένις του Τόκιο, μια μέρα μετά το αργυρό της Marketa Vondrousova στο μονό. Και για την Ελβετία ήταν το δεύτερο μετάλλιο, αφού η Bencic ήταν η χρυσή Ολυμπιονίκης στο μονό.

Η Krejcikova και η Siniakova πρόσθεσαν ακόμα έναν πολύ σπουδαίο τίτλο στο ενεργητικό τους. Από το 2016 οι δυο Τσέχες έχουν δημιουργήσει ένα τρομερό δίδυμο, έχοντας κατακτήσει 2 φορές το Roland Garros (2018, 2021), μια φορά το Wimbledon (2018), 9 τίτλους συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ έχουν παίξει σε άλλον έναν τελικό Grand Slam και σε 5 ημιτελικούς.

tennisnews.gr