Έκκληση κατοίκων του Πλαταμώνα προς τον Δήμο Δίου Ολύμπου

661
Έκκληση κατοίκων του Πλαταμώνα προς τον Δήμαρχο Δίου Ολύμπου και το Δημοτικό Συμβούλιο για μια σειρά από θέματα τα οποία εδώ και χρόνια δεν λύνονται.

Ο Πλαταμώνας παρουσιάζει, λένε κάτοικοι, μια απαράδεκτη εικόνα με την καθαριότητα. Αν και έγινε προμήθεια νέων κάδων, αλλά η κατάσταση παραμένει η ίδια. Μάλιστα, η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται με όχημα παλαιό το οποίο στάζει στο οδόστρωμα. Τεράστιο το πρόβλημα και με το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης.

Ο κάτοικος του Πλαταμώνα κ. Ιάκωβος Παπαδόπουλος απέστειλε σχετική επιστολή προς τη διοίκηση του Δήμου Δίου Ολύμπου, με την οποία ζητά να υπάρξει μέριμνα για την αποκατάσταση της απαράδεκτης εικόνας που παρουσιάζει ο Πλαταμώνας, ιδιαίτερη την θερινή περίοδο.

Ακολουθεί  η επιστολή του κ. Παπαδόπουλου προς τη Δημοτική Αρχή Δίου Ολύμπου

Αξιότιμοι κύριοι,

με την ανοιχτή μου επιστολή θέλω να διατυπώσω τα παράπονα και την αγανάκτηση των κατοίκων Πλαταμώνα για την απαράδεκτη κατάσταση καθαριότητας και μιας σειράς χρόνιων εκκρεμοτήτων.

Στην αρχή της ανάληψης καθηκόντων του νέου Δ.Σ. φάνηκε κάτι να άλλαξε. Δυστυχώς στην πορεία αποδείχτηκε η οικτρά διαπίστωση, ότι τελικώς αυτή η εντύπωση ήταν κάτι επιφανειακό και πρόσκαιρο. Στην καθαριότητα φάνηκε η πληθώρα των νέων κάδων απορριμμάτων, δωρεά επιχειρηματιών, αλλά η κατάσταση με τα σκουπίδια παραμένει η ίδια. Η εικόνα γύρω από του κάδους είναι ντροπιαστική. Γάτες, σκυλιά και ασυνείδητοι πολίτες αλλοιώνουν την εικόνα σκορπώντας γύρω από τους κάδους μια σειρά υπολειμμάτων. Δεν υπάρχει φροντίδα καθαριότητας γύρω από τους κάδους. Ένα παλιό απορριμματοφόρο έκανε ξανά την εμφάνιση του στους δρόμους του Πλαταμώνα στάζοντας τις δυσοσμίες του παντού.

Το πεπαλαιωμένο δίκτυο  ύδρευσης του Πλαταμώνα, ξέρω ότι το έχετε στα υπόψη σας, όμως εδώ πρόκειται για ένα  πρωτεύον θέμα που χρήζει έκτακτη, ιδιαίτερη αντιμετώπιση και να προχωρήσει επιτέλους.

Το ίδιο ισχύει και για το θέμα της αποχέτευσης. Δεν μπορεί να διαιωνίζονται τα ίδια θέματα από τετραετία σε τετραετία.

Το σχέδιο επέκτασης του Πλαταμώνα μετατράπηκε σε “γεφύρι της Άρτας”. Πώς θα εμφανιστείτε πάλι και με τι πρόσωπο να ζητήσετε την ψήφο των πολιτών;

Καθαρό νερό από το δίκτυο με κατά καιρούς λύματα  να τρέχουν εδώ και δεκαετίες δίπλα στην κεντρική γέφυρα τη κεντρικής λεωφόρου του Πλαταμώνα μπροστά στα μάτια απορίας όλου του κόσμου και σεις παραμένετε άπραγοι, αδιάφοροι, διστακτικοί, αναβλητικοί! Πού είναι οι υποσχέσεις που δώσατε;

Κύριε Δήμαρχε, εσείς προσωπικά πρέπει να αναλάβετε τουλάχιστον δύο – τρεις φακέλους του Πλαταμώνα , όπως σχέδιο, γραμμές, ύδρευση-αποχέτευση και να προβείτε άμεσα στη λύση τους.

Θέλω να πιστεύω, πως δεν θα μας απογοητεύσετε άλλο σαν τους προηγούμενους.

kosmospierias.gr