Πρωταθλητής Εφήβων Μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΜ για το 2020-21 ο Βατανιακός

574

Του Δημήτρη Ρούκα,

Στην Χρυσή Βίβλο του Πρωταθλήματος Εφήβων της ΕΚΑΣΚΕΜ για το 2020-21 εγγράφηκε ως πρωταθλήτρια η ομάδα της Κατερίνης «ΑΕΚ Βατανιακός-Σάρισα». Η ομάδα του Πλάτωνα Χοτοκουρίδη συνέχισε την παράδοση των τελευταίων χρόνων, που θέλει το πρωτάθλημα εφήβων μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΜ να κερδίζετε από ομάδα της Κατερίνης.

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους έφηβους του Βατανιακού μόνο τυχαία δεν ήταν. Ήταν η επισφράγιση μιας προσπάθεια που ξεκίνησαν ως παιδιά φτάνοντας μέχρι τον τελικό του πρωταθλήματος παίδων της ΕΚΑΣΚΕΜ 2018-19. Τότε μπορεί να μη κατάφεραν να νικήσουν την ομάδα της Αριδαίας «ΦΟ Αριδαίας» όμως έμπαιναν οι βάσεις για να μπορέσει να έρθει το φετινό αποτέλεσμα όπως ανάφερε χαρακτηριστικά μετά το τέλος του αγώνα στα παιδιά του Βατανιακού σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης ο προπονητής της ομάδας Πλάτωνας Χοτοκουρίδης. Ένα αποτέλεσμα που δικαίωσε τον προπονητικό αγώνα τους στον οποίο έπρεπε να συμμετέχουν παράλληλα με τις μαθητικές τους υποχρεώσεις.

Στον τελικό Εφήβων της ΕΚΑΣΚΕΜ 2020-21 ο Βατανιακός «ΑΕΚ Βατανιακός-Σάρισα» μετά την ολοκλήρωση των αναμεταξύ τους αγώνων με την ομάδα της Αλεξάνδρειας «ΑΣ Άθλος Αλεξάνδρειας» στέφθηκε πρωταθλητής για την αγωνιστική περίοδο 2020-21. Ο Βατανιακός αν και έχασε στο Κλειστό Γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας στο δεύτερο τελικό του Πρωταθλήματος Εφήβων της ΕΚΑΣΚΕΜ από τον Άθλο Αλεξάνδρειας (85-71) κατάφερε να εγγραφεί πρωταθλητής στην Χρυσή Βίβλο του Πρωταθλήματος Εφήβων της ΕΚΑΣΚΕΜ για το 2020-21, έχοντας πετύχει όμως πολύτιμη νίκη στην Κατερίνη (92-77). Μετά από αυτό το αποτέλεσμα ο Βατανιακός περνά στην Β’ φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων που θα πραγματοποιηθεί στις 18 -22 Αυγούστου στην Θεσσαλονίκη.

Μετά το τέλος του αγώνα πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και στον προπονητής της ομάδας, Πλάτωνα Χοτοκουρίδη έδωσε ο πρόεδρος του Βατανιακού Παυλός Μαρμαρίδης για την κατάκτηση του πρωταθλήματος η οποία δικαίωσε την προσπάθειά τους.

Η ομάδα εφήβων του Βατανιακού αποτελούνταν από τους (Αριθμος Φανέλας): (4) Μαρμαρίδη*, (5) Γαζέτη, (6) Μέλιο, (7) Χασιώτη*, (11) Γιαμούζη*, (13) Αμανατίδη*, (16) Τσέλιο, (17) Ρουκά*, (18) Δημάκη, (21) Μπιτόπουλο και (23) Πουρίκα.