Πέτρος Κιάφας: Δήμος Δίου Ολύμπου ή ο μάγος του Οζ;

462

Εγκαταλελειμμένη άρδευση εδώ και χρόνια, κακή οδοποιία, σε κακό χάλι η ύδρευση, αποκομιδή και πράσινο στο έλεος…

Αυτή ήταν η κατάσταση του δήμου μέχρι πριν 2 χρόνια κατά τον δήμαρχο.

Ποια είναι η κατάσταση σήμερα; 

Για πρώτη φορά στην ενότητα του Δίου οι καλλιέργειες ποτίζονται με υδροφόρες ενώ οι υδρονομείς παραιτούνται.

Ποιοι διοικούσαν πριν δύο χρόνια ; Οι ίδιοι που διοικούν και σήμερα. Ειδικά στην ενότητα του Δίου είναι ακριβώς οι ίδιοι. Ποιους κατηγορεί για ανικανότητα ο δήμαρχος; Τους δικούς του αντιδημάρχους.

Επειδή όμως εμείς θέλουμε να είμαστε δίκαιοι αν και κάποιοι δεν προσβάλλονται καθόλου οφείλουμε να πούμε στον κόσμο ότι όλες οι διοικήσεις ασχολήθηκαν με την άρδευση και όλες διόρθωναν τις όποιες βλάβες και όλες αντικαθιστούσαν τα κλεμμένα υλικά. Απλώς η σημερινή διοίκηση αρέσκεται στην υπερβολή γιατί πιστεύει ότι κάποιους θα καταφέρει να παρασύρει παρουσιάζοντας την αποκατάσταση βλαβών και τη συντήρηση των εγκαταστάσεων ως μεγάλα έργα.

Όσο για τις ρίψη χαλικιών σε αγροτικούς δρόμους καλό είναι να μην το ξαναφέρει γιατί σε αυτό το θέμα ο Δημόπουλος ήταν πρωταθλητής.

Η αποκομιδή σαφώς βελτιωμένη αλλά και εκεί με επιπλέον 7 απορριμματοφόρα, με ανάθεση σε ιδιώτη λόγω κοροναϊού, με παράταση των συμβασιούχων, με πολλές χιλιάδες ευρώ κρατικής επιδότησης, με τουριστική κίνηση που απέχει πολύ από τα νούμερα του 2019 ( αν και προσπαθείτε να τα εξισώσετε με τα φετινά δυστυχώς δεν μπορούν) πάλι έχουν καταφέρει να κυκλοφορούν τρύπια οχήματα.

Επίσης, φέτος επικαλείσθε τη λειψυδρία στην άρδευση ενώ πέρυσι υποστηρίζετε ότι τα πήγατε καλά που σημειωτέων είχε βροχές. Οι ίδιοι λοιπόν παραδέχεστε ότι η αποτελεσματικότητα ή όχι στην άρδευση δεν είναι θέμα ικανότητας αλλά τύχης.

Κλείνοντας επιβάλλεται να αναφερθούμε στη λειτουργία των Δ.Σ. Δεν απαντάτε στα ερωτήματα των συμβούλων ή καλύτερα απαντάτε σε όσα θεωρείτε ότι σας συμφέρουν επικαλούμενοι τον κανονισμό λειτουργίας του ΔΣ που δεν επιτρέπει δευτερολογία. Έχετε δίκιο ότι οι σύμβουλοι τον ψηφίσαμε τον κανονισμό στην αρχή της θητείας και πρέπει να τον σεβόμαστε. Τον ψηφίσαμε επιδεικνύοντας πνεύμα συνεργασίας και εμπιστοσύνης, λέξεις που σας είναι άγνωστες. Μας έχετε κάνει να το μετανιώσουμε αφού εσείς καταστρατηγείτε κάθε έννοια δημοκρατίας μέσα στα δημοτικά συμβούλια.

Πέτρος Κιάφας

Επικεφαλής του Συνδυασμού ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για τον Δήμο-τη