Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός προημιτελικών ο Στέφανος (video)

Μετά από την τρομακτική πτώση του στο court, ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέφυγε τα χειρότερα ενός σοβαρού τραυματισμού, δεν απέφυγε όμως την ήττα από τον Ugo Humbert και έμεινε εκτός προημιτελικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

205

Σε έναν αγώνα που φαινόταν να είχε τον απόλυτο έλεγχο και μπορούσε να διεκδικήσει ακόμα και μια “άκοπη” πρόκριση, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε σε περιπέτειες, κινδύνεψε με σοβαρό τραυματισμό και τελικά ηττήθηκε από τον Ugo Humbert, με 2-6, 7-6 (4), 6-2, ολοκληρώνοντας στον 3ο γύρο του μονού την πορεία του στους πρώτους του Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πιο αναλυτικά, ο Στέφανος έκανε ένα εκπληκτικό 1ο σετ, “έσπασε” 2 φορές το σερβίς του Γάλλου, είχε μόλις 4 αβίαστα λάθη, έναντι 12 του αντιπάλου του, για να φτάσει σ’ αυτό το 6-2 σε κάτι περισσότερο από μισή ώρα.

Στο επόμενο σετ ο Humbert ανέβασε αρκετά την απόδοσή του και σταθεροποίησε το παιχνίδι του από τη γραμμή του σερβίς, καταφέρνοντας να κερδίσει όλα τα service games του, χωρίς να απειληθεί άμεσα. Αυτό δεν επηρέασε τον Στέφανο, που και εκείνος έκανε το καθήκον του από τη γραμμή του σερβίς, με αποτέλεσμα το σετ αυτό να οδηγηθεί στο tie-break.

Ο ανεβασμένος Γάλλος ήταν ο παίκτης που έκανε τα λιγότερα λάθη στη νευραλγική διαδικασία του tie-break και κατόρθωσε να το κατακτήσει με 7-4, με το set point να “σημαδεύεται” από την πτώση του Στέφανου στο court.

Ο πρωταθλητής μας φάνηκε να πονάει στο δεξί του γόνατο και έμεινε αρκετή ώρα κάτω, ενώ πήρε και ιατρικό τάιμ άουτ. Σε πρώτη φάση έδειξε να μην απειλείται από σοβαρό τραυματισμό και συνέχισε κανονικά το παιχνίδι.

Ο Humbert όμως έπαιξε με το momentum και την αυτοπεποίθηση στα ύψη και με break στο 3ο game πήρε για πρώτη φορά στο ματς ένα προβάδισμα πρόκρισης, για το 2-1. Ο Στέφανος είχε μια ευκαιρία για να επιστρέψει, δεν την εκμεταλλεύτηκε όμως και ο Γάλλος όχι μόνο κράτησε το σερβίς του για το 3-1, αλλά έφτασε και στο double break χάρη σε ένα πολύ κακό και απρόσεχτο game από τον Έλληνα παίκτη, που τον έφερε μπροστά με 4-1 (αργότερα με 5-1).

Ο Στέφανος δεν σταμάτησε να παλεύει παρά το γεγονός πως χρειαζόταν ένα θαύμα πια για να γυρίσει αυτό το σετ. Στο 8ο game o Humbert σέρβιρε για την πρόκριση και ο Τσιτσιπάς κατάφερε να σώσει 3 match points, καθώς και να δημιουργήσει 4 break points σ’ αυτό το game, χωρίς όμως να αξιοποιήσει κάποιο απ’ αυτά. Τελικά, το 4ο match point του Γάλλου ήταν και αυτό που τελείωσε τον αγώνα στο 8ο game, έπειτα από 2 ώρες και 20 λεπτά αγώνα.

Αυτή ήταν η 2η νίκη του Humbert επί του Τσιτσιπά σε ισάριθμες συναντήσεις τους στο tour και μάλιστα ο Γάλλος έχει πετύχει τις 2 από τις 5 νίκες του ενάντια σε Top 10 παίκτες, απέναντι στον Έλληνα τενίστα. Βάσει κατάταξης, αλλά και διοργάνωσης, αυτή ήταν η σημαντικότερη νίκη της καριέρας του.

Στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, ο 23χρονος Γάλλος θα αντιμετωπίσει τον Karen Khachanov, που έκαμψε στα τρια σετ την αντίσταση του Diego Schwartzman, με 6-1, 2-6, 6-1.

Όσο για τον Στέφανο, θα πρέπει να αξιολογήσει την κατάσταση με το γόνατό του σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και ελπίζουμε όλα να πάνε καλά, καθώς σε λιγότερο από μία ώρα θα πρέπει να επιστρέψει στο court, για την πρεμιέρα του στο μικτό διπλό.