Ο Πέτρος Φιλιππίδης οδεύει προς φυλακές Τρίπολης μαζί με τον Δημ. Λιγνάδη

370

Από τη ΓΑΔΑ όπου διανυκτέρευσε ως κρατούμενος, στην Εισαγγελία της Αθήνας και από εκεί , πιθανότατα, στις φυλακές Τρίπολης όπου θα συναντήσει ένα ακόμα τεράστιο όνομα του θεάτρου, τον σκηνοθέτη Δημ. Λιγνάδη, είναι η διαδρομή του κορυφαίου πρωταγωνιστή Πέτρου Φιλιππίδη, από την “κορυφή” στα κελιά της φυλακής.

Μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης για την προσωρινή του κράτηση , με βάση τις κατηγορίες δυο αποπειρών βιασμού και ενός βιασμού, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ όπου πέρασε το βράδυ του και το πρωί θα μεταφερθεί πρώτα στην Ευελπίδων και μετά στις φυλακές.

Σοκαρισμένος

Τη στιγμή που του ανακοινώθηκε από την ανακρίτρια πως θα κρατηθεί προσωρινά ο ηθοποιός ήταν εξαιρετικά σοκαρισμένος. Μαζί του στα δικαστήρια ήταν η σύζυγος και ο γιός του, ενώ ο κατηγορούμενος έδειχνε πως έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του. Η ανάκρισή του και η απολογία του έγιναν δε κάτω από άκρα μυστικότητα χωρίς να διαρρεύσει απολύτως τίποτα.

Ο ηθοποιός κλήθηκε σε απολογία από την 15η τακτική ανακρίτρια που διενεργεί την έρευνα, απολογήθηκε για το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει, αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών, αλλά οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί του δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα οι οποίες με την απόφασή τους του έδειξαν το δρόμο για τη φυλακή.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν πληροφορίες για την ύπαρξη και άλλων περιπτώσεων σεξουαλικής κακοποίησης από τον ηθοποιό που δεν έχουν παραγραφεί, αλλά αναμένουν την εξέλιξη της υπόθεσης καθώς διστάζουν να φτάσουν στη Δικαιοσύνη.

Οι υποθέσεις για τις οποίες καταγγέλλεται

Η πρώτη υπόθεση που αντιμετωπίζει ο γνωστός ηθοποιός αφορά σε υπόθεση βιασμού, στην οποία η καταγγέλλουσα υποστηρίζει ότι το 2008 πήγε να συναντήσει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη στο θέατρο Ήβη προκειμένου να την δει για ένα ρόλο.

Όμως, σύμφωνα με όσα να περιέγραψε, εκείνος μετά από την συζήτηση που είχαν, φέρεται να την υποχρέωσε στη διενέργεια σεξουαλικών πράξεων, που συνιστούν βιασμό.

Τον Φεβρουάριο του 2010 φέρεται να τελέσθηκε η πρώτη από τις καταγγελλόμενες απόπειρες βιασμού από τον ηθοποιό. Σύμφωνα με την καταγγελία του φερόμενου θύματος στο ΣΕΗ, η νεαρή τότε ηθοποιός είχε επισκεφθεί στο θέατρο Μουσούρη τον μεγάλο πρωταγωνιστή επειδή της είχε αναφέρει ότι έψαχνε αντικαταστάτρια ηθοποιού που συμμετείχε στην παράσταση. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ηθοποιός φέρεται να την οδήγησε στο καμαρίνι του, όπου αποπειράθηκε -κατά τα καταγγελλόμενα- να την βιάσει.

Σχετικά με την δεύτερη περίπτωση απόπειρας βιασμού η καταγγέλλουσα σε συνέντευξή της είχε περιγράψει ότι τον Αύγουστο του 2014 είχε συναντηθεί με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη για να βρει δουλειά, αλλά η συνέχεια του ραντεβού ήταν σοκαριστική.

Η γυναίκα μπήκε στο αυτοκίνητό του για την επιστρέψει στο σπίτι της μετά το ραντεβού τους, αλλά εκείνος την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό, όπου σύμφωνα με όσα περιέγραψε επιχείρησε να την βιάσει.

Γιατί στην Τρίπολη

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πέτρος Φιλιππίδης θα οδηγηθεί τις επόμενες ώρες στο κατάστημα κράτησης Τρίπολης όπου κρατείται και ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης.

Στο πλαίσιο της αναμόρφωσης της σωφρονιστικής πολιτικής, η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, προχώρησε στον διαχωρισμό των φυλακών, ανάλογα με τα εγκλήματα που διαπράττονται. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας έγινε τον Ιανουάριο του 2021.

Στη φυλακή Τρίπολης, όπως και σε αυτή των Γρεβενών, κρατούνται άτομα που έχουν κατηγορηθεί ή καταδικασθεί για σεξουαλικά εγκλήματα, προκειμένου να μην υπάρχουν κυρίως προβλήματα ασφαλείας από επιθέσεις άλλων κρατουμένων, λόγω της απαξίας των αδικημάτων.

Ποιοι κρατούνται στις φυλακές

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ειδική πτέρυγα των φυλακών Τρίπολης βρίσκεται, μεταξύ άλλων, ο ιερέας από τη Μάνη που καταδικάστηκε για τον βιασμό της 12χρονης κόρης της συντρόφου του.

Στην ίδια φυλακή κρατείται, επίσης, ο καθηγητής μουσικής ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριές του στο ωδείο.

Στις Φυλακές Τρίπολης βρίσκεται και ο “παιδεραστής με το βαν”, ο οποίος καταδικάστηκε ομόφωνα σε ποινή κάθειρξης 26 ετών και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ κατά συγχώνευση.

Ο δράστης συνελήφθη το 2015 επ’ αυτοφώρω, όταν επιβίβαζε 13χρονο στο ειδικά διαμορφωμένο βαν του για να το αποπλανήσει. Στις ίδιες φυλακές εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών και ο 32χρονος , γνωστός ως “δράκος του Αμαρουσίου”.

Ο κατηγορούμενος έχει κριθεί πρωτόδικα ομόφωνα ένοχος για έξι απόπειρες βιασμού γυναικών στο Μαρούσι χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

capital.gr