Πυρκαγιά στη ΒΑ Αττική: Σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας ΕΚΑΒ και υγειονομικές δομές με εντολή Κικίλια

145

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έθεσε σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας το Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ και τις υγειονομικές δομές στη ΒΑ Αττική, στο πλαίσιο της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή και της μάχης που δίνουν πυροσβέστες και εθελοντές στο πλευρό των κατοίκων.

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που έχει ξεσπάσει μεταξύ Σταμάτας και Ροδόπολης στην ΒΑ Αττική. Η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή, γι’ αυτό εκκενώνεται ο οικισμός Γαλήνη. Σπίτια εκκενώνονται και στον Διόνυσο, καθώς κατευθύνεται προς τα εκεί η φωτιά. Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, οι οποίες ενισχύθηκαν. Συγκεκριμένα, στο σημείο επιχειρούν 68 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ τα εναέρια μέσα που συνδράμουν είναι 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Σημειώνεται, ότι την επιχείρηση συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς. Οι άνεμοι στην περιοχή φτάνουν τα 5 μποφόρ.