Το Κέντρο Πολιτισμού Π.Κ.Μ., η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Δήμος Δίου-Ολύμπου παρουσιάζουν μουσικό αφιέρωμα στον σπουδαίο συνθέτη Γιώργο Καζαντζή

264

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Δήμος Δίου – Ολύμπου θα παρουσιάσουν την Τετάρτη 28 Ιουλίου, στο ανοιχτό θέατρο Λιτοχώρου, απευθείας από το Επταπύργιο σε live streaming, το αφιέρωμα σε έναν από τους σημαντικότερους συνθέτες της νέας γενιάς, τον Γιώργο Καζαντζή.

Mια μοναδική παραγωγή του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επταπυργίου 2021, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO.

Το αφιέρωμα στον Θεσσαλονικιό μουσικοσυνθέτη θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 28  Ιουλίου 2021, στις 9.30 το βράδυ και θα συμμετέχουν οι Γιώργος Νταλάρας,  Βασίλης Λέκκας, Παντελής Θαλασσινός, Φωτεινή Βελεσιώτου, Κώστας Πρατσινάκης, και  Λιζέτα Καλημέρη. H είσοδος είναι ελεύθερη.

Με 36 χρόνια δισκογραφίας, ο Γιώργος Καζαντζής έχει δημιουργήσει τραγούδια και ορχηστρική μουσική, που αποτελούν σταθμούς στη σύγχρονη μουσική δημιουργία. Είναι ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες της γενιάς του και οι δημιουργίες του έχουν ξεχωριστή ταυτότητα και μουσικό χαρακτήρα, ενώ στοιχειοθετούν ένα πολυσύνθετο έργο, το οποίο περιλαμβάνει τραγούδια, ορχηστρικές συνθέσεις, αλλά και μουσική για το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Έχει συνεργαστεί με τραγουδιστές που άφησαν το σημάδι τους στην ελληνική σκηνή, κάποιοι από τους οποίους έρχονται να τον τιμήσουν τραγουδώντας αγαπημένες μελωδίες.

Η εκδήλωση γίνεται σε  συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων της πόλης της Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η Αντιπεριφερειάχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κα Άννα Μυκωνίου και τον Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου κ. Ευάγγελο Γερολόλιο για την αγαστή τους συνεργασία και την προβολή μίας ακόμης σημαντικής πολιτιστικής δράσης στο Λιτόχωρο, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε να αναδειχθούν οι διαχρονικές αξίες του πολιτισμού. H ανάπτυξη ενός δικτύου πολιτισμού με δράσεις και συνεργασίες όλων των φορέων αποτελεί βασική μας προτεραιότητα. Είμαι σίγουρη ότι η μουσική αυτή βραδιά στο Λιτόχωρο θα μείνει στην καρδιά όλων μας για την απαράμιλλη ποιότητα και αισθητική της και όλοι θα απολαύσουμε ένα απάνθισμα από τις ωραιότερες μελωδίες του συνθέτη».