Ολυμπιακοί Αγώνες : “Σίφουνας” Μαρία στη 16άδα του Τόκιο! (video)

Με μια επιβλητική νίκη επί της Nina Stojanovic, η Μαρία Σάκκαρη εξασφάλισε την είσοδό της στις "16" καλύτερες των Ολυμπιακών Αγώνων.

266

Η Μαρία Σάκκαρη έπαιξε μεγάλο τένις και σήμερα, για να κερδίσει εύκολα τη Nina Stojanovic με 6-1, 6-2 και να πάρει την πρόκριση για τον 3ο γύρο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο.

Μόλις 3 αβίαστα λάθη έκανε σε ολόκληρο τον αγώνα η Σάκκαρη, η οποία πέτυχε 6 winners. Η Stojanovic από τη μεριά της κατάφερε να πετύχει μόνο 2 winners απέναντι στην εκπληκτική Μαρία, ενώ υπέπεσε σε 11 αβίαστα λάθη.

Στο 1ο σετ η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια κέρδισε 5 games στη σειρά και μετέτρεψε πολύ γρήγορα το 1-1 σε 6-1, για να το κατακτήσει μέσα σε μισή ώρα. Μπήκε πολύ δυνατά και στο 2ο σετ η Μαρία, που μέσα στο πρώτο 40λεπτο είχε κερδίσει τα 8 από τα 9 games που παίχτηκαν και ήταν μπροστά με 6-1, 2-0.

Η Stojanovic μείωσε σε 2-1 και αργότερα ανέτρεψε το 0-40 για να κρατήσει ξανά το σερβίς της και νε μειώσει σε 3-2, όμως τελικά το double break έγινε για τη Σάκκαρη, που κέρδισε τους 12 από τους 14 τελευταίους πόντους του αγώνα και κατέκτησε το 2ο σετ με 6-2.

 

68 λεπτά χρειάστηκε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, Νο.14 στο ταμπλό, για να “σφραγίσει” την πρόκρισή της στην τελική 16άδα των Ολυμπιακών Αγώνων. Ισοφάρισε την καλύτερη πορεία από Ελληνίδα τενίστρια σε ολόκληρη την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, την οποία είχε πετύχει η Λένα Δανιηλίδου το 2004 στην Αθήνα.

Αύριο θα αντιμετωπίσει μια εκ των Elina Svitolina και Ajla Tomljanovic και θα έχει τη δυνατότητα να τη βελτιώσει, εφόσον θα γίνει η πρώτη Ελληνίδα που θα μπει στα προημιτελικά ενός Ολυμπιακούς τουρνουά αν πετύχει τη νίκη.

tennisnews.gr