Δήμος Δίου-Ολύμπου: Σε αργία τίθενται οι δημοτικοί σύμβουλοι Θ. Τζίκας και Γ. Κεχαγιάς

328

Εκτός Δημοτικού Συμβουλίου Δίου-Ολύμπου τίθενται οι δημοτικοί σύμβουλοι Θεόδωρος Τζίκας και Γιώργος Κεχαγιάς, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Ιωάννη Σάββα.

Ειδικότερα και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που αναφέρει o delallis, ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Τζίκας από την παράταξη του Πέτρου Κιάφα και ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κεχαγιάς της παράταξης του Δημήτρη Μυλωνέρου, τίθενται σε αργία και εκπίπτουν από το αξίωμά τους, καθώς εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά τη ΔΕΑΔΟ Α.Ε. για αποφάσεις που έχουν ληφθεί κατά τη θητεία 2011-2014 επί δημαρχίας Παπαθανασίου-Φαρμάκη.

Να σημειωθεί πως οι οι κ.κ. Τζίκας και Κεχαγιάς, οι οποίοι ήταν μέλη του ΔΣ της τότε διοίκησης της ΔΕΑΔΟ, παραπέμπονται για κακούργημα σε συνδυασμό με την επιβολή περιοριστικών όρων, προϋποθέσεις που οδηγούν στην έκπτωσή τους από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου.

Αυτό σημαίνει πως στο εξής και μέχρι να εκδικαστεί και να τελεσιδικήσει η υπόθεση, το Δημοτικό Συμβούλιο Δίου-Ολύμπου θα είναι 25μελές και όχι 27μελές, καθώς οι θέσεις των δύο δημοτικών συμβούλων δεν αναπληρώνονται.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως πλέον αλλάζουν και οι συσχετισμοί δυνάμεων εντός του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο συνδυασμός Κιάφα, ο οποίος στις δημοτικές εκλογές του 2019 είχε εκλέξει τέσσερις δημοτικούς συμβούλους, δέχεται ακόμη ένα πλήγμα και απομένει με δύο εκπροσώπους, τον επικεφαλής Πέτρο Κιάφα και τη δημοτική σύμβουλο Σοφία Νούλα. Υπενθυμίζεται πως με τον συνδυασμό είχε εκλεγεί και ο Διονύσιος Φόλιος, ο οποίος εν συνεχεία ανεξαρτητοποιήθηκε.

Από την άλλη ο συνδυασμός Μυλωνέρου απομένει πλέον μόνο με έναν δημοτικό σύμβουλο, τον επικεφαλής Δημήτρη Μυλωνέρο.