Σημαντικές επιτυχίες του Ορειβατικού Συλλόγου Αιγινίου στο Πρωτάθλημα και κύπελλο Ελλάδος στο άθλημα της Αγωνιστικής Αναρρίχησης

229

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι ο Σύλλογος μας κατέκτησε την τρίτη (3η) θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αγωνιστικής Αναρρίχησης, σημαντικές διακρίσεις στην πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος και συμμετοχή με δύο αθλητές στην Εθνική Ομάδα.

Το διήμερο 22 και 23 Μαΐου ολοκληρώθηκε το 32ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αγωνιστικής Αναρρίχησης. Ο Σύλλογος μας συμμετείχε με 5 αθλητές κατακτώντας την 3η θέση στο πρωτάθλημα. Αναλυτικότερα κατέκτησε 2 χρυσά μετάλλια και 3 χάλκινα στο αγώνισμα του boulder και 1 ασημένιο και 3 χάλκινα στο αγώνισμα της δυσκολίας. Δύο αθλητές μας – η Σπανού Ευτυχία και ο Μπένος Ιωάννης – επιλέχθηκαν από τον Εθνικό προπονητή για να στελεχώσουν την Εθνική Ομάδα.

Στις 3 και 4 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη φάση του κυπέλλου Ελλάδος για τις μικρότερες ηλικιακά κατηγορίες αθλητών. Κι εκεί ο Σύλλογος μας έδωσε το παρόν με 6 αθλητές κατακτώντας 1 χρυσό, 1 ασημένιο και 1 χάλκινο στο αγώνισμα της δυσκολίας και 1 ασημένιο και 2 χάλκινα στο αγώνισμα του boulder. Απομένουν άλλοι τρεις αγώνες για να ολοκληρωθεί το Κύπελλο και βρισκόμαστε στην 3η θέση των συλλόγων και στα δύο αγωνίσματα.

Αυτή τη στιγμή οι αθλητές μας Μπένος Ιωάννης και Σπανού Ευτυχία βρίσκονται στη Βουλγαρία με την αποστολή της Εθνικής Ομάδας για να αγωνιστούν  στο Veliko Tarnovo στις 24 και 25 Ιουλίου στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Νέων στο αγώνισμα της δυσκολίας. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Κλείνοντας θα θέλαμε να πούμε ένα μπράβο σε όλους μας τους αθλητές για τις προσπάθειές τους και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην προπονήτρια μας Στέλλα Κερασίδου που με την αγάπη της για το άθλημα και την άριστη τεχνική και επιστημονική της κατάρτιση, μας χάρισε αυτές τις επιτυχίες.

Εκ μέρους του Δ.Σ. ο πρόεδρος

Τερζής Αθανάσιος