Εκτός ΕΜΑΚ 54 πυροσβέστες που αρνούνται να εμβολιαστούν – Μετακινούνται σε άλλες υπηρεσίες

402

Η πρώτη μετακίνηση ανεμβολίαστων εργαζομένων σε υπηρεσίες της “πρώτης γραμμής” είναι γεγονός.

Συνολικά 54 άνδρες της ΕΜΑΚ παίρνουν “φύλλο πορείας” για άλλες υπηρεσίες, καθώς αρνήθηκαν να εμβολιαστούν κατά του κοροναϊού.

Οι αρνητές εντοπίζονται και στις οκτώ ομάδες της ΕΜΑΚ ανά την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους 54 οι 19 προέρχονται από την Α’ ΕΜΑΚ στην Αττική.

Υπενθυμίζεται ότι υπήρξε εντολή του Αρχηγείου από τις 21/5, η οποία ανέφερε ρητά ότι πρέπει όλα τα στελέχη της ΕΜΑΚ να είναι εμβολιασμένα. Παράλληλα, φαίνεται ότι κάποιοι επιθυμούσαν να μετακινηθούν ούτως ή άλλως, ωστόσο το μεγαλύτερο ποσοστό αφορά ανεμβολίαστους.

Πηγές του Σώματος διευκρινίζουν πάντως ότι όποιος εμβολιαστεί, μπορεί να επιστρέψει στην προηγούμενη θέση του.

7 πυροσβέστες στην ΕΜΑΚ Κρήτης

Εν τω μεταξύ, επτά πυροσβέστες της 3ης ΕΜΑΚ στην Κρήτη μετακινούνται σε άλλο πόστο. Οι πληροφορίες θέλουν συνολικά 19 πυροσβέστες να έχουν λάβει εντολή μετακίνησης σε άλλο πόστο, αφού παρά τις διαταγές και τις προειδοποιήσεις αρνούνται ακόμα και σήμερα να εμβολιαστούν.

Όπως γίνεται γνωστό, πρόκειται για επτά πυροσβέστες οι οποίοι αρνήθηκαν να εμβολιαστούν με αποτέλεσμα να απομακρύνονται από την υπηρεσία τους και να τοποθετούνται σε άλλη υπηρεσία. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρονται σε διοικητική υπηρεσία στο Ηράκλειο.

Η μετακίνηση επιβεβαιώνεται και από τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κρήτη, ενώ δημοσιεύθηκε και στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Όσο για το πώς και από ποιους θα καλυφθούν οι κενές θέσεις, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ήδη έχουν καλυφθεί από άλλους πυροσβέστες οι τέσσερις από τις επτά θέσεις και σύντομα θα καλυφθούν και οι υπόλοιπες τρεις.

Είναι δεδομένο λοιπόν πως όσοι δεν εμβολιάζονται στην ΕΜΑΚ θα μετακινούνται σε άλλη υπηρεσία.

Όπως έχει αποκαλύψει η τοπική ιστοσελίδα creta24.gr, η απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υπαλλήλων που υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών είχε εκδοθεί στις 18 Μαΐου.

Σύμφωνα με την απόφαση, στο πλαίσιο ανάγκης περιορισμού και αντιμετώπισης της πανδημίας του κοροναϊού, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας και της εξασφάλισης της αδιάλειπτης επιχειρησιακής λειτουργίας των υπηρεσιών, κρίνεται απαραίτητος ο εμβολιασμός του συνόλου των ένστολων υπαλλήλων που υπηρετούν στις εν λόγω Υπηρεσίες.

Πηγή: TheTOC.gr