ΟΠΠ-I CAN’T BREATHE: “Μπορείς να επιλέξεις να αγνοείς τα γεγονότα, αλλά δεν μπορείς να αγνοήσεις τις συνέπειες της άγνοιας των γεγονότων”

241

Η Μπόχα υπήρχε και υπάρχει.  Είναι γεγονός.

Η πόλη βρωμάει.  Είναι γεγονός.

Οι πολίτες, οι δημότες, οι κάτοικοι της Κατερίνης δεν μπορούν να ανασάνουν.  Είναι γεγονός.

Υποβαθμίζεται, συνεχώς, η ποιότητα ζωής στην Κατερίνη.  Είναι γεγονός.

Επηρεάζεται δυσμενώς η οικονομία της πόλης. Είναι γεγονός.

Υπάρχουν κάποιοι που βρωμίζουν τον τόπο μας. Είναι γεγονός.

Κάποιοι απ’ αυτούς έχουν εντοπισθεί, κατ’ επανάληψη, μετά από ελέγχους της ΠΕ Πιερίας, σε συνέχεια καταγγελιών και αυτοί έχουν ονοματεπώνυμο. Είναι γεγονός.

Οι κάτοικοι της πόλης, επί σειρά ετών, καταγγέλλουν. Πλέον, αντιδρούν και διεκδικούν την παύση αυτής της ανεξέλεγκτης ρύπανσης που βιάζει την καθημερινότητά τους, ακόμα και μέσα στα σπίτια τους. Είναι γεγονός.

Το κράτος, η πολιτεία και οι εκπρόσωποι τους στην περιοχή μας, οφείλουν να εφαρμόσουν τον νόμο. Είναι υποχρέωση τους. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα της τοπικής κοινωνίας να το απαιτεί.

Και το απαιτεί. Δημόσια και ευθέως, όχι πλαγίως. Και με στοιχεία. Στον αγώνα της αυτό, η τοπική κοινωνία δεν διαθέτει χρόνο για απαντήσεις σε διαβολές μέσω τρίτων και προσπάθειες δυσφήμησης. Χρόνος έχει παρέλθει πολύς για τέτοιες σπατάλες. Θα ανασάνουμε. Και δεν θα μας έχει χαριστεί ο καθαρός αέρας. Θα τον κατακτήσουμε. Για όλους. Και γι’ αυτούς που μας τον στερούν.-