Φωτιά στη Σάμο: Δύσκολη η νύχτα με ισχυρούς ανέμους – Έρευνα για εμπρησμό

316

Δύσκολη ήταν η νύχτα για τους κατοίκους της Σάμου όπου η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης μαίνεται ανεξέλεγκτη, με το έργο των πυροσβεστών να δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι που συνέτειναν στη δημιουργία ισχυρού μετώπου σε μια περιοχή δύσκολα προσεγγίσιμη από τις επίγειες δυνάμεις.

Η πυρκαγιά καίει δάσος σε δύσβατη περιοχή προς τη θέση Μάνα Κοκκαρίου στους Βουρλιώτες.

Προληπτικά και με δεδομένο ότι η πύρινη λαίλαπα δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, εκκενώθηκαν δύο ξενοδοχεία και τρεις κατοικίες στη περιοχή Άγιος Φανούριος. Από αέρος επιχειρούσαν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας αεροσκάφη και ελικόπτερα, ωστόσο η φορά των ανέμων ανησυχεί ιδιαίτερα την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Επιπλέον, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το θέμα χρήσης νερού στις περιοχές Κοκκαρίου και πόλεως Σάμου: “Εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς η οποία πλησιάζει σε σημείο υδροδότησης, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ στην ευρύτερη περιοχή του Κοκκαρίου καθώς και στη πόλη της Σάμου. Υπάρχει άμεση και έκτακτη ανάγκη.”.

Στην επιχείρηση συνδράμει και ο Δήμος Ανατολικής Σάμου με υδροφόρες καθώς και εθελοντές πυροσβέστες του νησιού.

Στη Σάμο κλιμάκιο της Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού

Στο μεταξύ, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΚΑΕΕ) βρίσκεται στο νησί για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Στη Σάμο μετέβησαν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης, με Ε/Π Super Puma, για τον συντονισμό της δασικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι ενώ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες θα ενισχυθούν τις επόμενες ώρες, επιχειρούν αντιμετωπίζοντας πολλές διαφορετικές εστίες.

Σε γενική επιφυλακή τίθενται όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των ΠΕ.ΠΥ.Δ. της Επικράτειας.

Πηγή: TheToc