Εντοπίστηκε το αεροσκάφος που είχε χαθεί στη Σιβηρία: Έκανε αναγκαστική προσγείωση – Ζωντανοί όλοι οι επιβαίνοντες

346

Συναγερμός σήμανε στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Ρωσίας, το πρωί της Παρασκευής, όταν αεροσκάφος Antonov An-28 χάθηκε από τα ραντάρ.

Όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Interfax, το επιβατικό αεροπλάνο, με 19 επιβαίνοντες εξαφανίστηκε από τα ραντάρ καθώς πετούσε πάνω από την πόλη Τομσκ της Σιβηρίας.

“Το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ στην περιοχή που βρίσκεται το χωριό Μπατσκάρ. Εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Στο αεροσκάφος επιβαίνουν 17 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά. Τρεις είναι μέλη του πληρώματος”, δήλωσε πηγή της ρωσικής ΥΠΑ στο Interfax, διευκρινίζοντας ότι έχουν προσδιορισθεί οι συντεταγμένες του σημείου στο οποίο βρίσκεται, στην περιοχή του χωριού Μπατσκάρ.

Λίγη ώρα αργότερα οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι το αεροσκάφος εντοπίστηκε. Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, το οποίο επικαλείται διασώστες, όλοι οι επιβαίνοντες είναι ζωντανοί.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε και το Υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, επισημαίνοντας ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν 19 άνθρωποι μεταξύ των οποίων δύο παιδιά.

Ο πιλότος αναγκάστηκε να κάνει επείγουσα προσγείωση, για αγνώστους μέχρι τώρα λόγους.

Στο μεταξύ η αρμόδια Διεύθυνση Ανακρίσεων της Δυτικής Σιβηρίας στον τομέα των μεταφορών που υπάγεται στην Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας άσκησε ποινική δίωξη κατά της αεροπορικής εταιρείας για παραβίαση των κανόνων αεροπλοΐας και εκμετάλλευσης αερομεταφορών.

Το αεροσκάφος είχε περάσει όλους τους τεχνικούς ελέγχους. Ανήκει σε αεροπορική εταιρεία της Σιβηρίας και πραγματοποιούσε την πτήση Κέντροβι—Τομσκ. Το αεροσκάφος απογειώθηκε με καθυστέρηση 10 ωρών εξαιταίας των καιρικών συνθηκών, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία.

Αυτή τη στιγμή έχει αποσταλεί ελικόπτερο τύπου ΜΙ-8 της ρωσικής πολιτικής αεροπορίας για τον εντοπισμό του.