Το Νο.3 θα περιμένει τον Τσιτσιπά (video)

430

Δεν ήταν ένα καλό απόγευμα για τον Στέφανο Τσιτσιπά, που σε μια αναμέτρηση που έβγαλε αρκετό εκνευρισμό γνώρισε την ήττα από τον Filip Krajinovic και θα χρειαστεί να περιμένει περισσότερο για να διεκδικήσει την άνοδό του στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης.

 

Αυτή ήταν μια από τις σημαντικότερες νίκες στην καριέρα του Krajinovic, που έχανε με 0-5 στα πρώτα λεπτά του αγώνα, έχασε τελικά το 1ο σετ, αλλά έφτασε σε μια πολύ σπουδαία ανατροπή παίζοντας μεγάλο τένις, με 3-6, 6-1, 6-3.

Με εξαίρεση πάντως ένα μεγάλο μέρος του 2ου σετ, ο Στέφανος δεν έκανε άσχημο αγώνα. Ο απολογισμός του Έλληνα πρωταθλητή ήταν 33 winners και 16 αβίαστα λάθη, όμως ο συγκλονιστικός Krajinovic είχε μερικά διαστήματα στο παιχνίδι που δεν έκανε με τίποτα λάθος και τελικά ολοκλήρωσε τη φανταστική του αναμέτρηση με 36 winners και 13 αβίαστα λάθη.

Επίσης υπήρξαν πολλά νεύρα από το μέρος του Στέφανου, που δυο φορές έχασε πρώτο σερβίς επειδή καθυστέρησε να ξεκινήσει το παιχνίδι, ενώ είχε ακόμα ένα warning για κάτι που είπε στη διάρκεια του 2ου σετ από τον έμπειρο chair umpire Carlos Bernardes.

Τίποτα ωστόσο για την τελική έκβαση του αγώνα, δεν προμηνυόταν στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, στα οποία ο Στέφανος ήταν άψογος και πολύ γρήγορα βρέθηκε μπροστά με 5-0. Είχε μάλιστα ένα set point για να πάρει με bagel το 1ο σετ, ο Σέρβος όμως κατάφερε να το σβήσει και να μειώσει σε 5-1.

Στη συνέχεια ανέβασε το επίπεδό του και μείωσε σε 5-3, σε ένα μικρό σερί που μπορεί να μην τον έβαλε ξανά στο σετ, αλλά του έδωσε την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για να συνεχίσει να πιστεύει στη νίκη. Με love service game, o Τσιτσιπάς έκλεισε το 1ο σετ στο 9ο game.

Πράγματι, ο Krajinovic φάνηκε να πιστεύει στις δυνατότητές του και έκανε ένα εξαιρετικό 2ο σετ, κερδίζοντας 5 games στη σειρά και καταφέρνοντας να το κατακτήσει με 6-1. Ήταν ένα διάστημα, στο οποίο ο Σέρβος είχε κερδίσει τα 9 από τα 11 προηγούμενα games του προημιτελικού.

Συνέχισε το ίδιο δυνατά και στο 3ο σετ σετ ο Krajinovic, που έκανε το break στο 3ο game και στο αμέσως επόμενο game έσβησε ένα break point του Τσιτσιπά, για να βγει απ’ αυτά τα δυκολα games όχι απλά “ζωντανός”, αλλά και με ένα πολύ καλό προβάδισμα με 3-1.

Ο Τσιτσιπάς ήταν σίγουρα πιο καλός σε σχέση με το 2ο σετ, έμενε μέσα στα ράλι και τα περισσότερα χτυπήματά του ήταν πολυ επιθετικά και εύστοχα, δε “λύγισε” όμως ο Krajinovic, που αρχικά κατάφερε να διατηρηθεί μπροστά με το σερβίς του και έπειτα εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και δεν χρειάστηκε καν να σερβίρει για την πρόκριση, “σφραγίζοντας” τη μεγάλη νίκη με νέο break στο 9ο game.

Αυτή ήταν η 3η Top 10 και Top 5 νίκη για τον Krajinovic, που είχε κερδίσει το μακρινό 2010 τον Novak Djokovic στο Βελιγράδι και το 2020 τον Dominic Thiem στη Νέα Υόρκη (για το Cincinnati Masters).

Στα ημιτελικά του Hamburg European Open, o 29χρονος Σέρβος, Νο.6 στο ταμπλό και Νο.44 στην παγκόσμια κατάταξη, θα αντιμετωπίσει τον συμπατριώτη του, Laslo Djere, που νωρίτερα είχε κερδίσει τον Nikoloz Basilashvili με 6-2, 6-2.

Ο Στέφανος έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει απ’ αυτή την εβδομάδα την άνοδό του στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης, κάτι που κατά πως φαίνεται δε θα αργήσει να έρθει. Επόμενος αγωνιστικός σταθμός για τον Έλληνα πρωταθλητή το Τόκιο, για το μεγάλο ραντεβού των Ολυμπιακών Αγώνων (24 Ιουλίου – 1 Αυγούστου).

tennisnews.gr