Συνάντηση του αν. υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα στο Δημαρχείο Κονταριώτισσας Δήμου Δίου-Ολύμπου με φορείς της Πιερίας και επίκεντρο την στήριξη της Εθνικής Εμβολιαστικής Εκστρατείας

430

Συνάντηση με φορείς της Πιερίας είχε την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021 στο Δημαρχείο Δίου-Ολύμπου στην Κονταριώτισσα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, στο πλαίσιο του συντονισμού και ενίσχυσης της Εθνικής Εκστρατείας Εμβολιασμού.

Τον αναπληρωτή υπουργό υποδέχτηκε στο Δημαρχείο Κονταριώτισσας ο Δήμαρχος Βαγγέλης Γερολιόλιος. Μετά την κατ’ ιδίαν συζήτηση κατευθύνθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου οι προσκεκλημένοι εκπρόσωποι των φορέων της Πιερίας από τους κλάδους της υγείας, της εκπαίδευσης, της εστίασης, του τουρισμού και του εμπορίου παρουσίασαν στον κ. Πέτσα τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους για την τρέχουσα περίοδο και το άμεσο μέλλον, και το πως βιώνει ο κάθε επαγγελματικός χώρος τις συνέπειες της πανδημίας.

Κοινή συνισταμένη των απόψεων που παρουσιάστηκαν ήταν η ανάγκη εμβολιασμού του πληθυσμού, προκειμένου να επέλθει αθροιστικά το επιθυμητό ποσοστό εμβολιασμένων πολιτών και της οριστικής ανόρθωσης του «τείχους ανοσίας».

Ο αναπληρωτής υπουργός άκουσε και κατέγραψε προσεκτικά τις επισημάνσεις των εκπροσώπων των φορέων του νομού, ενώ σημείωσε ότι αποτελεί αισιόδοξη βάση το γεγονός ότι επικρατεί η άποψη ότι ο εμβολιασμός όλων είναι απαραίτητος, ενώ ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν επαρκείς ποσότητες εμβολίων.

Ο Δήμαρχος κ. Γερολιόλιος ευχαρίστησε τον αν. υπουργό κ. Πέτσα για την συνάντηση αυτή, καθώς και τους εκπροσώπους των φορέων που ανταποκρίθηκαν σε αυτή τη γόνιμη και ουσιαστική συζήτηση για το επίκαιρο θέμα της προστασίας των πολιτών μέσω του εμβολιασμού και σημείωσε ότι ο Δήμος θα σταθεί αρωγός στην μεγάλη αυτή προσπάθεια. Παράλληλα ανέφερε ότι ο αν. υπουργός ενημερώθηκε για τα αναπτυξιακά έργα του Δήμου Δίου-Ολύμπου, που υλοποιούνται, όπως επίσης ότι συζήτησαν για τις προτάσεις που υπέβαλε ο Δήμος στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Ο κ. Πέτσας υπογράμμισε χαρακτηριστικά «Εμβολιαζόμαστε, γιατί εμβολιαζόμαστε σημαίνει ζούμε», ενώ τόνισε ότι προκειμένου να ενισχυθεί το ποσοστό του εμβολιασμού, χρειάζονται δράσεις σε επίπεδο επικοινωνίας και δράσεις ουσίας.

Τόνισε ότι κινητές μονάδες εμβολιασμού θα τοποθετηθούν μεταξύ άλλων και σε απομακρυσμένες αλλά και πολυσύχναστες περιοχές του Δήμου και της κάθε Περιφερειακής Ενότητας, μετά από συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ, προκειμένου να έχουν σε αυτές ευκολότερη πρόσβαση περισσότεροι πολίτες. Αναφερόμενος στα αναπτυξιακά θέματα του Δήμου, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι ο Δήμος έχει ήδη έργα που χρηματοδοτήθηκαν καθώς επίσης σύντομα θα χρηματοδοτηθούν, δημοπρατηθούν, συμβασιοποιηθούν και εκτελεστούν κι άλλα έργα προς όφελος των δημοτών.

Στέλνοντας το προσωπικό του μήνυμα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας, απηύθυνε “έκκληση προς τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν σήμερα, αύριο, τώρα”.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο εκπρόσωπος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιου, ο βουλευτής Πιερίας ΝΔ Σάββας Χιονίδης, η βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μπέττυ Σκούφα, εκπρόσωποι των βουλευτών Πιερίας ΝΔ Φώντα Μπαραλιάκου και Άννας Μάνη-Παπαδημητρίου, ο εκπρόσωπος της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Πιερίας Μυροφόρα Τσαρούχα, η προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Φλώρα Σορώτου, η προϊσταμένη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Μεταξία Τσιαργαλή, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης Κώστας Ρέχας, ο πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Κατερίνης Νίκος Ντούλας, ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας Παναγιώτης Ταρενίδης, ο γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Νικόλαος Λαλούμης και ο προεδρος ΔΕΕΠ ΝΔ Πιερίας Μπάμπης Μπρουσκέλης.

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του αν. υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα και του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου Βαγγέλη Γερολιόλιου στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=ce2ldXJEu84