Δήμος Κατερίνης – Αντιδημαρχία Τουρισμού : Οι εθελοντές ενημερώνονται για τη λειτουργία των Seatrac

343

Σε έλεγχο της λειτουργίας των μηχανισμών Seatrac στις ακτές του Δήμου Κατερίνης, προχώρησαν στελέχη και τεχνικοί της ανάδοχης εταιρείας η οποία έχει την ευθύνη για την ασφαλή λειτουργία και εγκατάσταση των συγκεκριμένων μηχανισμών σε ακτές της περιοχής μας.

Η παρουσία της Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρίας Αθηνάς Σταματιάδου και του υπεύθυνου τεχνικού Γιάννη Ανέστη στις ακτές του Δήμου Κατερίνης, έδωσε την ευκαιρία για απευθείας ενημέρωση σχετικά με τη χρήση των μηχανισμών, στους εθελοντές «επόπτες της ορθής χρήσης» των μηχανισμών.

Με πρωτοβουλία της αντιδημάρχου Τουρισμού του Δήμου Κατερίνης Μαρίας Τερζίδου, εθελοντές-επόπτες και στελέχη της εταιρείας, συναντήθηκαν στην εγκατάσταση seatrac στην Ολυμπιακή Ακτή και ενημερώθηκαν αναλυτικά για τη λειτουργία του μηχανισμού, ο οποίος διευκολύνει την πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα.

Οι συγκεκριμένοι μηχανισμοί διαθέτουν σύστημα τηλεμετρίας και οποιαδήποτε βλάβη σημειωθεί, εμφανίζεται άμεσα στο κεντρικό σύστημα της εταιρείας η οποία αναλαμβάνει να την αποκαταστήσει. Ωστόσο, κάποιες φορές είναι πιθανή η μη λειτουργία των μηχανισμών χωρίς να εμφανίζεται βλάβη στο σύστημα. Όπως εξήγησε ο κ. Ανέστης, αυτό οφείλεται κυρίως σε εμπόδια που μπορεί να παρεμβάλονται επί του διαδρόμου και μέχρι την ακτή. «Φύκια, άμμος ή κάποια πέτρα, μπορεί να εμποδίζουν την ομαλή πορεία του αμαξιδίου προς την ακτή με αποτέλεσμα αυτόματα να σταματάει η λειτουργία του συστήματος». Ακριβώς σ’ αυτό το σημείο η συμβολή των εθελοντών εποπτών είναι σημαντική, αφού μπορούν άμεσα να παρέμβουν απομακρύνοντας με ασφάλεια τα όποια εμπόδια και αποκαθιστώντας άμεσα τη λειτουργία του μηχανισμού.

Οι εθελοντές επόπτες ορθής χρήσης των Seatrac, ενημερώνουν τα ΑμεΑ και τους συνοδούς τους για την λειτουργία των Seatrac και απομακρύνουν από τις ράγες τα φύκια και τυχόν φερτά υλικά. Παράλληλα παρέχουν πληροφορίες σε μικρά παιδιά που το βλέπουν σαν παιχνίδι, για το πόσο απαραίτητος είναι ο μηχανισμός στην πρόσβαση των συνανθρώπων μας ΑμεΑ στη θάλασσα.

Είναι σημαντικό να υποστηρίξουμε την ορθή λειτουργία των πέντε Seatrac στις ακτές του Δήμου Κατερίνης, διασφαλίζοντας την ανεμπόδιστη χρήση τους από ΑμεΑ και συνοδούς τους, δήλωσε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού. «Οι ακτές μας, αμμώδης και με ρηχά νερά, είναι οι πλέον κατάλληλες για τους συνανθρώπους μας με κάποιο κινητικό πρόβλημα. Σε αυτό το σημείο, καθοριστική είναι η συμβολή των εθελοντών. Ήδη υπάρχει μεγάλη συμμετοχή, καθώς πολλοί συμπολίτες μας έχουν συμπληρώσει την σχετική αίτηση. Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας, είναι συγκινητική και εκ μέρους και του δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου, τους ευχαριστώ. Στόχος είναι, να μην μείνουν ούτε μια μέρα χωρίς εθελοντή επόπτη, οι εγκατεστημένοι μηχανισμοί Seatrac στις ακτές μας», κατέληξε η κ. Μαρία Τερζίδου.

Να σημειωθεί ότι οι ακτές του Δήμου Κατερίνης, στις οποίες έχει εγκατασταθεί Seatrac είναι: ένα στην Παραλία Κορινού, ένα στην Παραλία Καλλιθέας (μεταξύ Κορινού και Παραλίας Κατερίνης), δύο μεταξύ Παραλίας Κατερίνης και Ολυμπιακής Ακτής και ένα στο νότιο άκρο της Ολυμπιακής Ακτής.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην εθελοντική πρωτοβουλία για την ορθή χρήση των Seatrac, μπορούν να επικοινωνούν στο email: [email protected] και στα τηλέφωνα 2351772448 / 6948457779