Τουλάχιστον 52 νεκροί από πυρκαγιά σε μονάδα Covid-19 σε νοσοκομείο του Ιράκ

274

Στους 52 ανέρχονται οι νεκροί από την τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε στη μονάδα Covid-19 του νοσοκομείου Αλ Χουσέιν, στην πόλη Νασιρίγια, στο νότιο Ιράκ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των τοπικών υγειονομικών αρχών.

Μια ιατρική πηγή είπε ότι 16 ασθενείς σώθηκαν, αφού πρόλαβαν να βγουν έξω.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν το κτίριο να φλέγεται και από πάνω να υψώνεται πυκνός μαύρος καπνός.

Τον περασμένο Απρίλιο είχε σημειωθεί μια παρόμοια τραγωδία στο Ιράκ, όταν 80 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά σε μια κλινική για Covid-19 στη Βαγδάτη.

Ο πρωθυπουργός Μουσταφά αλ Καντίμι κάλεσε κατεπείγουσα συνάντηση υπουργών και αξιωματούχων ασφαλείας μέσα στην νύχτα για να “εξεταστούν οι αιτίες και οι συνέπειες της πυρκαγιάς”, ανέφερε το υπουργικό του συμβούλιο.

Η επαρχία Ντι Καρ, που ανήκει η Νασιρίγια, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, οι οποίοι ζήτησαν βοήθεια από γιατρούς που βρίσκονται σε άδεια ή έχουν συνταξιοδοτηθεί.

Η πυρκαγιά, που μέχρι στιγμή δεν έχει καταστεί σαφές πως προκλήθηκε, ξέσπασε στη μονάδα Covid-19 του νοσοκομείου Αλ Χουσέιν, στην πόλη Νασιρίγια η οποία διέθετε 70 κλίνες, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος των τοπικών αρχών υγείας, Χαϊντάρ αλ Χαμίλι.

Σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου, ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί αφού ακόμη αγνοείται η τύχη πολλών ασθενών.