Η “Ολυμπιάδα” ….. πάει και εξωτερικό

376

Τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών στον Εθνικό Τύπο σχετικά με την ταυτοποίηση του Τύμβου του Κορινού με τον Τάφο της Ολυμπιάδας, από τον καθηγητή κο. Αθανάσιο Μπίντα, έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον Ελληνικών και ξένων τηλεοπτικών δικτύων.

Σήμερα το πρωί στο χώρο του Τύμβου του Κορινού – δηλαδή στον Τάφο της Ολυμπιάδας – ο καθηγητής, κατόπιν αιτήματος Μέσων Ενημέρωσης, έδωσε συνεντεύξεις στην ΕΤ-3, στο Ραδιόφωνο της ΕΡΑ Θεσσαλονίκης, σε εκπροσώπους ηλεκτρονικών εφημερίδων Θεσσαλονίκης αλλά και σε εκπροσώπους Γερμανικών τηλεοπτικών δικτύων.

Η προσπάθεια του καθηγητή Α. Μπίντα για την ανάδειξη του Τύμβου του Κορινού ως τον Τάφο της Ολυμπιάδας που θα έχει σαν αποτέλεσμα τόσο την τουριστική ανάπτυξη της Περιοχής όσο και την διάδοση της ιστορίας της Βόρειας Ελλάδας, δεν έχει βρει προς το παρόν ευήκοα ώτα στους τοπικούς φορείς και δεν έχει λάβει την οποιαδήποτε θετική ή αρνητική κριτική ως προς τα στοιχεία ταυτοποίησης που παρουσιάζει, είτε από την τοπική εφορία αρχαιοτήτων αλλά ούτε και από το Υπουργείο Πολιτισμού. Γιατί άραγε, ρωτάω εγώ.

Και να τονίσουμε ότι ο καθηγητής δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ προσωπικό όφελος από αυτή την ιστορία. Τα όποια οφέλη από την ταυτοποίηση του Τάφου της Ολυμπιάδας θα ανήκουν στην Ελλάδα, στην Πιερία και στην ιστορία.