Ashleigh Barty η νέα πρωταθλήτρια στο Wimbledon ! (videos)

456

Η Ashleigh Barty είναι η νέα πρωταθλήτρια του Wimbledon! Μετά από έναν γεμάτο τελικό, η κορυφαία παίκτρια του κόσμου έκαμψε την αντίσταση της Karolina Pliskova στα 3 σετ και κατέκτησε το 2ο Grand Slam της καριέρας της.

Σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες, η Ashleigh Barty πήρε τη νίκη επί της Karolina Pliskova με 6-3, 6-7 (4), 6-3 και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια για 1η φορά στο Wimbledon και για 2η σε μια Grand Slam διοργάνωση, μετά από το Roland Garros του 2019.

Η κορυφαία παίκτρια της παγκόσμιας κατάταξης, έγινε η πρώτη Αυστραλή που κατακτά τον τίτλο στο Championships από το πολύ μακρινό 1980, δηλαδή μετά από 41 χρόνια, όταν είχε κερδίσει τον τελευταίο της Grand Slam τίτλο η Evonne Goolagong Cawley.

O τελικός έγινε κάτω από την κλειστή οροφή του Centre Court, καθώς και σήμερα η μέρα είναι βροχερή στο Λονδίνο. H Barty έκανε τρομερό ξεκίνημα, καθώς κέρδισε τους 14 πρώτους πόντους του αγώνα και προηγήθηκε με 4-0. Η Pliskova μείωσε σε 4-1 και αργότερα και σε 5-3, αλλά η Αυστραλή έκλεισε τελικά το σετ στο 9ο game μετά από 28 λεπτά, χάρη σε ένα love service game.

Και στο 2ο σετ προηγήθηκε πρώτη με break η κορυφαία τενίστρια του κόσμου, που ήταν μπροστά με 3-1 και έδειχνε ότι πολύ γρήγορα θα έπαιρνε και αυτό το σετ. Η Pliskova όμως είχε διαφορετική άποψη και κατάφερε να ισορροπήσει το σετ στο 3-3.

Στο 11ο game έκανε ένα νέο break η Barty, για να βρεθεί μπροστά με 6-5, όμως όταν σέρβιρε για τον τίτλο, η Τσέχα έδωσε παράταση στην αγωνία, ισοφαρίζοντας ξανά με το 2ο δικό της break το σετ. Στη συνέχεια η Pliskova κέρδισε και το tie-break με 7-4, δίνοντας στον εαυτό της το φιλί της ζωής και μπαίνοντας ξανά στη διεκδίκηση αυτού του τίτλου.

Και στο 3ο σετ η Barty ήταν η παίκτρια που έκανε πρώτη το break και βρέθηκε μπροστά με 3-0. Αυτή τη φορά η Pliskova δεν κατάφερε να επιστρέψει, παρά το ένα χαμένο break point που είχε στο 9ο game. Η Barty το έσβησε και κατάφερε στο πρώτο της championship point να βάλει τέλος στον αγώνα και να κάνει πραγματικότητα το παιδικό της όνειρo.

 

 

tennisnews.gr