Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στον Έβρο – “Καλύτερη η εικόνα” λέει η Πυροσβεστική

265

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να περιορίσουν τη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής σε πευκοδάσος στην περιοχή της Λευκίμμης του Δήμου Σουφλίου στον Έβρο. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών, όπως και το γεγονός ότι η πυρκαγιά βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή. Με τη δύση του ηλίου σταμάτησαν τα εναέρια μέσα να κάνουν ρίψεις και όλο το βάρος έχει πέσει στα επίγεια.

Το enikos.gr επικοινώνησε με την Πυροσβεστική η οποία μας είπε πως η εικόνα της φωτιάς είναι σαφώς καλύτερη, παραμένει ενεργό το μέτωπο της Λευκίμμης, όμως σε καμία περίπτωση δεν απειλούνται τα σπίτια.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς επετεύχθη ο περιορισμός της φωτιάς σε δύο δύσκολα και δυσπρόσιτα σημεία, ενώ οι επίγειες δυνάμεις που συνεχίζουν να ενισχύονται θα επιχειρούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Ο κ. Πέτροβιτς ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως προς το παρόν φαίνεται ότι η φωτιά δεν απειλεί πλέον τον οικισμό της Λευκίμης, οι κάτοικοι του οποίου επιστρέφουν στις οικίες τους, ενώ παράλληλα δημιουργούνται αντιπυρικές ζώνες προκειμένου να μην κινδυνέψει εκ νέου, στην περίπτωση που οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, με αυξομειούμενη ένταση, αλλάξουν την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.

Νωρίτερα στην προληπτική εκκένωση της Λευκίμμης Δήμου Σουφλίου, προχώρησε η Αστυνομία, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Να σημειωθεί πως μεταξύ των εναέριων μέσων που ρίχτηκαν στις μάχες με τις φλόγες ήταν και το ρωσικό “θηρίο” Beriev Be-200.