Aς σταθούμε όρθιοι

372
Του Ηλία Χρυσικού*

Εγωισμοί, εξυπνακισμοί και σοφιστείες που “σπέρνουν” τον πανικό στους πολίτες με άγνωστες τις συνέπειες, είναι αυτονόητο ότι δεν βοηθούν στην εξόντωση της απειλής από τον κοροναϊό.

Ο κοροναϊός ή COVID-19, δεν είναι παρά η αφορμή να σκεφθούμε πόσο έτοιμοι είμαστε και να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στη ζωή.

Με το 4ο κύμα της πανδημίας μας “χτυπάει την πόρτα”, είναι απορίας άξιο, το πώς επαναλαμβάνονται τα ίδια λάθη και η διαχείριση τελικά του όλου προβλήματος από τους αρμόδιους θεωρώ ότι είναι κυρίως επικοινωνιακή.

Η πανδημία είναι εδώ. Έχει ήδη αφήσει πίσω της νεκρούς, ανθρώπους σε κέντρα αποκατάστασης, διασωληνωμένους, νοσούντες, οικογένειες που έζησαν με τον χειρότερο τρόπο αυτήν την περιπέτεια.

Δυστυχώς είναι εδώ, στο παγκόσμιο χωριό και στο δικό μας. Επελαύνει, υποχωρεί και μεταλλάσσεται…

Συνεπώς, επιβάλλεται να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να πράξουμε τα δέοντα.

Είναι η ώρα της συλλογικής προσπάθειας από την κυβέρνηση, τα κόμματα, την Εκκλησία, την αυτοδιοίκηση, τις προσωπικότητες που έχουν απήχηση στην κοινωνία.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε, αρκεί ο καθένας να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί…

Η ιστορία, ο πολιτισμός μας, η πνευματική παρακαταθήκη και τα ιερά όσια της φυλής μας, μας επιβάλουν να σταθούμε όρθιοι.

 

* Ο Ηλίας Χρυσικός είναι δημοσιογράφος – δ/ντης του ρ/σ Ενημέρωση Ν. Πιερίας 92,2 στα fm & αρθρογράφος του pierianews.gr