Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: «Ευχαριστώ προσωπικά τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, για την άμεση ανταπόκρισή του και τη σημαντική ενίσχυση του Πρωτοδικείου Κατερίνης με υλικοτεχνικό εξοπλισμό, πολυμηχανήματα και άλλα ψηφιακά μέσα»

Ομιλία στην Ολομέλεια

473

Η Βουλευτής κατά την τοποθέτησή της επισήμανε αρχικά ότι το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης αποτελεί ακόμα ένα σημαντικό όπλο στη φαρέτρα των δικαστών και των διωκτικών αρχών για την αντιμετώπιση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, το γνωστό σε όλους «ξέπλυμα χρήματος».

Στη συνέχεια και με αφορμή τη  συμπλήρωση δύο ετών από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, τόνισε ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρά τις πρωτοφανείς συνθήκες της παγκόσμιας πανδημίας κατάφερε να κρατήσει τη χώρα όρθια αλλά και να επανακτήσει τη χαμένη της αξιοπιστία, χτίζοντας ταυτόχρονα ισχυρές στρατηγικές συμμαχίες. Και πάνω από όλα, να μείνει πιστή στη βασική της δέσμευση απέναντι στον ελληνικό λαό, δέσμευση για μεταρρυθμίσεις που θα πάνε τον τόπο μας μπροστά.

Ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις στις οποίες προχώρησε το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

  • Αύξηση του αριθμού των δικαστών
  • Αναμόρφωση Κωδίκων
  • Δρομολόγηση κατασκευής εφτά νέων δικαστικών μεγάρων
  • Και το σπουδαιότερο, η ψηφιοποίηση της ελληνικής δικαιοσύνης, ηλεκτρονική κατάθεση και επίδοση δικογράφων, ηλεκτρονική λήψη δικαστικών αποφάσεων, ηλεκτρονική έκδοση μιας σειράς δικαστικών πιστοποιητικών που εκδίδονται πλέον άμεσα, γρήγορα, χωρίς ταλαιπωρία. Μία ολόκληρη ψηφιακή επανάσταση προς όφελος των δικαστών, των δικηγόρων, των δικαστικών υπαλλήλων αλλά κυρίως προς όφελος των Ελλήνων πολιτών.

Παράλληλα, η κυρία Μάνη ευχαρίστησε προσωπικά τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, για την άμεση ανταπόκρισή του και τη σημαντική ενίσχυση του Πρωτοδικείου Κατερίνης με υλικοτεχνικό εξοπλισμό, πολυμηχανήματα και άλλα ψηφιακά μέσα.

Κλείνοντας η Βουλευτής διαβεβαίωσε ότι «Με σχέδιο, αποφασιστικότητα και σκληρή δουλειά και λέγοντας πάντα και μόνο την αλήθεια στους συμπολίτες μας θα ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες εξασφαλίζοντας σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες, μα κυρίως στα παιδιά μας, ένα καλύτερο αύριο, ένα ελπιδοφόρο μέλλον».

Ακολουθεί το βίντεο με την ομιλία της κας Μάνη-Παπαδημητρίου: