Ξήλωσαν πινακίδες από δεκάδες «εξυπνάκηδες» της ΛΕΑ

Στα σπίτια τους χωρίς πινακίδες, άδεια και δίπλωμα έφτασαν χθες 226 οδηγοί, αφού η Τροχαία τους τσάκωσε να οδηγούν στη ΛΕΑ στην Αθηνών-Κορίνθου.

306

Συνεχίζονται, οι τροχονομικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ για τους «εξυπνάκηδες» οδηγούς που θεωρούν όλους τους υπόλοιπους οδηγούς κορόιδα και τους προσπερνούν από την ΛΕΑ «καμαρωτοί». Θυμίζουμε πως στο autotriti.gr, εδώ και βδομάδες, έχουμε αναδείξει το πρόβλημα, σας δώσαμε φωνή και στείλαμε στα αρμόδια υπουργεία τις λύσεις που προτείνατε για να μπει τέλος στο φαινόμενο αυτό.

Φωτογραφία που δημοσίευσε η ΕΛ.ΑΣ για την εξόρμησή της.

Φωτογραφία που δημοσίευσε η ΕΛ.ΑΣ για την εξόρμησή της.

Την Κυριακή λοιπόν 4/7, με τους οδηγούς να επιστρέφουν από τις εξορμήσεις τους εκτός Αθηνών, ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να βγουν οι αστυνομικοί στους δρόμους και να προχωρήσουν σε ελέγχους για τον εντοπισμό «ανυπόμονων» οδηγών που, αντί να κινηθούν σε κάποια από τις νόμιμες λωρίδες κυκλοφορίας, δεν διστάζουν να «καβαλήσουν» την ΛΕΑ. Πράγματι, οι Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, τσάκωσαν 226 οδηγούς και τους ανάγκασαν να γυρίσουν σπίτια τους χωρίς πινακίδες, άδεια οδήγησης και δίπλωμα. 

Φωτογραφία που δημοσίευσε η ΕΛ.ΑΣ για την εξόρμησή της.

Φωτογραφία που δημοσίευσε η ΕΛ.ΑΣ για την εξόρμησή της.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας: «Στο πλαίσιο διενέργειας ειδικών δράσεων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, χθες 4-7-2021 πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι, κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, για τον εντοπισμό οδηγών που κινούνταν στην Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.). Συνολικά βεβαιώθηκαν 226 παραβάσεις, εκ των οποίων οι 180 μέσω Ειδικών Ηλεκτρονικών Τεχνικών Συσκευών (κάμερες) και 46 κατά την πραγματοποίηση επιτόπιων τροχονομικών ελέγχων

Παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, με σκοπό τη διασφάλιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής».

H χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), κατατάσσεται στις παραβάσεις αντικοινωνικής οδικής συμπεριφοράς και σε περιπτώσεις διάπραξης παράβασης, προβλέπεται η επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για 60 ημέρες, χωρίς την επιβολή διοικητικού προστίμου. H Λ.Ε.Α. προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης και οχημάτων συντήρησης των αρμόδιων υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, περιστατικών ή άλλων αναγκών. Οποιαδήποτε άλλη χρήση των Λωρίδων Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), δεν επιτρέπεται.

Χιλιάδες Έλληνες «φωνάζουν»: STOP στην παράνομη χρήση της ΛΕΑ!