Πέθανε η Ραφαέλα Καρά, η διάσημη παρουσιάστρια και τραγουδίστρια από την Ιταλία

492

Η Ιταλίδα Ραφαέλα Καρά (Ραφαέλα Ρομπέρτα Πελόνι το κανονικό της όνομα), η οποία έγραψε ιστορία ως παρουσιάστρια, τραγουδίστρια και ηθοποιός, πέθανε σε ηλικία 78 ετών. Ήταν γεννημένη στις 18 Ιουνίου 1943, όπως μετέδωσαν ιταλικά ΜΜΕ.

«Η Ραφαέλα μάς άφησε. Πήγε σε έναν καλύτερο κόσμο, όπου η ανθρωπιά της, το αδιαμφισβήτητο γέλιο της και το εξαιρετικό ταλέντο της θα λάμψουν για πάντα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την οικογένειά της.

Η Ραφαέλα Καρά γνώρισε μεγάλη επιτυχία ως παρουσιάστρια μουσικοχορευτικών εκπομπών τόσο στην πατρίδα της, την Ιταλία, όσο και στην Ισπανία και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Η ζωή της
Γεννήθηκε στη Μπολόνια και η πρώτη της επιτυχία ήταν το τραγούδι «Tuca Tuca», σύνθεση του για χρόνια συνεργάτη και συντρόφου της, Gianni Boncompagni.

Το «Tanti Auguri» (γνωστό και με τον ισπανικό του τίτλο «Para Hacer Bien el Amor Hay que Venir al Sur») ήταν μια ακόμη επιτυχία της.

H Καρά έχει πρωταγωνιστήσει στην ταινία «Το Εξπρές του φον Ράιαν» (Von Ryan’s Express) (1965) με τον Φρανκ Σινάτρα και τον Τρέβορ Χάουαρντ.

To 1969-1970 γνώρισε τεράστια τηλεοπτική επιτυχία με το σόου «Io Agata e tu» (με τους Nino Taranto και Nino Ferrer), όπου η Ραφαέλα Καρά έκανε μόδα ένα νέο τύπο, σύγχρονου και εκρηκτικού showgirl.

Τη δεκαετία του 1970 έγινε γνωστή και στην Ισπανία και η επιτυχία των τραγουδιών της έκανε την ισπανική τηλεόραση TVE να της προσφέρει δική της εκπομπή με τίτλο «Η ώρα Raffaella».

«A far l’amore comincia tu» – Το τραγούδι της Ραφέλα Καρά που έγινε μεγάλο «σουξέ» στην Ελλάδα

Το «A far l’amore comincia tu» (που αποτελεί και τη μοναδική της είσοδο στα βρετανικά Charts υπό τον τίτλο «Do It, Do It Again») ήταν το τραγούδι που έγινε σήμα κατατεθέν της.

Το συγκεκριμένο τραγούδι γνώρισε μεγάλη επιτυχία και στην Ελλάδα και ακούγεται μέχρι και σήμερα.