Παραχώρηση μηχανήματος έργου από το Γενικό Νοσοκομείο στον Δήμο Κατερίνης

Το όχημα τύπου UNIMOC θα ενισχύσει τον στόλο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κατερίνης

478

Στην ενίσχυση των υποδομών, των μηχανημάτων έργου και των παρεχόμενων υπηρεσιών του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κατερίνης αναμένεται να συμβάλει το όχημα MERCEDES BENZ UNIMOC, το οποίο παραχωρείται κατά χρήση στον Δήμο από τον Ψυχιατρικό Τομέα του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης.

Σχετική προγραμματική σύμβαση παραχώρησης του μηχανήματος για 20 χρόνια συνυπέγραψαν σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Γιώργος Χατζηγεωργίου, παρουσία του αντιδημάρχου Κοινοτήτων & Αυτεπιστασίας Γιώργου Κυριακίδη και του Διευθυντή Τεχνικής Υπηρεσίας του Γ. Νοσοκομείου Απόστολου Ίτσιου.

Είχε προηγηθεί αφενός έγγραφο του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, σύμφωνα με το οποίο εγκρίθηκε πρακτικό του Δ.Σ. του Γ. Νοσοκομείου, για την παραχώρηση χρήσης του μηχανήματος μαζί με τα παρελκόμενα εξαρτήματα εργοστασίου. Αφετέρου, ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, για την αποδοχή της παραχώρησης.

Ο Δήμος αναλαμβάνει την υποχρέωση δαπανών λειτουργίας και συντήρησης του μηχανήματος, των πάγιων εξόδων (ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας, ΚΤΕΟ κτλ), καθώς και τις επιδιορθώσεις του οχήματος και των παρελκόμενων εξαρτημάτων (Τηλεσκοπικός βραχίονας προσαρμογής παρελκόμενων, κεφαλή χορτοκοπτικού, φορτωτής, αλατοδιανομέας, αποχιονιστική λεπίδα, δεξαμενή νερού με αντλία), για τυχόν βλάβες για όλη τη διάρκεια της παραχώρησης.

Όπως σημείωσε σε δήλωσή του ο κος Κουκοδήμος: «Ευχαριστώ τον Διοικητή και το Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου για την παραχώρηση του οχήματος. Το συγκεκριμένο μηχάνημα έργου ενισχύει το στόλο οχημάτων του Δήμου μας. Προχωράμε σε όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να γίνουμε ακόμα πιο αποτελεσματικοί, ακόμα περισσότερο χρήσιμοι στους δημότες.  Σε κάθε περίπτωση, η Πολιτική Προστασία είναι εδώ και το Γενικό Νοσοκομείο αποδεικνύει έμπρακτα ότι η προσπάθεια που γίνεται για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, τα οποία προκύπτουν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, μας αφορά όλους».