Δήμος Κατερίνης: Συναντήσεις με τα Συμβούλια των Κοινοτήτων Κ. Μηλιάς και Λόφου

156

Διαδοχικές συναντήσεις με τα συμβούλια Κοινοτήτων Κ.Μηλιάς και Λόφου είχε ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

Στις συναντήσεις πήραν μέρος επίσης, οι Αντιδήμαρχοι  Γ. Νταντάμης, Γ.Κυριακίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ.Τσιαλός, Α.Αναγνώστου, Δ.Μορφακίδης, Ν.Κατανάς, Θ. Μπαρμπαγεωργόπουλος,  και ο Γ.Γραμματέας του Δήμου Κώστας Λιακόπουλος.

ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ Κ.ΜΗΛΙΑΣ

Ο Πρόεδρος  Φώτης Τζήκας και τα μέλη του Συμβουλίου Κοινότητας Κ.Μηλιάς ενημέρωσαν το δήμαρχο για τα έργα και τις παρεμβάσεις που θα πρέπει να τεθούν σε προτεραιότητα στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος από την πλευρά του αναφέρθηκε στα χρόνια προβλήματα ύδρευσης που ταλαιπωρούσαν κτηνοτρόφους της Τ.Κ. Κάτω Μηλιάς και αντιμετώπισαν αποτελεσματικά ο Δήμος Κατερίνης και η ΔΕΥΑΚ με την αντικατάσταση τμήματος δικτύου ύδρευσης, την τοποθέτηση εκκενωτή και την κατασκευή κεντρικού φρεατίου.

Επίσης, έκανε αναφορά σε παρεμβάσεις για τα κτιριακά προβλήματα που πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο της Μεσαίας Μηλιάς, καθώς και σε ζητήματα που αφορούν τον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου και ιατρείου στον οικισμό των Καρυών.

Τέλος, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις για τη  συντήρηση, αποκατάσταση και βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας, την επισκευή αντλιοστασίων  στην Τ.Κ. Κάτω Μηλιάς.

ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΟΦΟΥ

Ο Πρόεδρος Γιώργος Γκοτόβας και τα μέλη του Συμβουλίου Κοινότητας Λόφου καλωσόρισαν το δήμαρχο και τα μέλη της διοίκησης κάνοντας εκτενή αναφορά στα έργα που υλοποιήθηκαν και που προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο έργο που αφορά Βελτίωση των υφισταμένων οδικών υποδομών εντός της Δ.Κ Λόφου (οικισμοί Λόφου& Ράχης),  εργασίες  οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης, προϋπολογισμού μελέτης 279.108,65 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α. 24%).

Με τις παρεμβάσεις όπως είπε:

– στην Δ.Κ. Λόφου  ασφαλτοστρώνονται  908μ. οδικού δικτύου

– στον οικισμό Ράχης της Δ.Κ. Λόφου ασφαλτοστρώνονται  100μ. από την Εκκλησία έως το πνευματικό κέντρο.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτική  Ανάπτυξη της Ελλάδας  (Π.Α.Α.) 2014-2020, με συγχρηματοδότηση από το  Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Επιπλέον, έκανε ενημέρωση για το έργο  της ανακατασκευής τμήματος του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης στη Δημοτική Κοινότητα Λόφου και  συγκεκριμένα στη Ράχη από την Αντιδημαρχία Κοινοτήτων του Δήμου Κατερίνης, σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΚ, την τεχνική υπηρεσία και το τοπικό συμβούλιο της περιοχής.

Το έργο μεταξύ άλλων, επικεντρώθηκε στην κατάργηση των παλιών σωλήνων ύδρευσης αμιάντου και τη διοχέτευση του νερού μέσα από ένα σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης που πληροί τις απαιτούμενες  προδιαγραφές.