Εκτός Wimbledon o Τσιτσιπάς από τον πρώτο γύρο !

Ο φιναλίστ του Roland Garros, Στέφανος Τσιτσιπάς, αποχαιρέτησε πολύ νωρίς το Wimbledon, γνωρίζοντας την ήττα στην πρεμιέρα του στο βρετανικό Slam από τον Frances Tiafoe με 3-0 σετ.

409

Για 2η διαδοχική φορά και 3η στα τελευταία 4 τουρνουά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναγκάστηκε να αποχαιρετήσει από τον 1ο γύρο το Wimbledon!

Ο Στέφανος, Νο.3 στο ταμπλό και φιναλίστ στο Roland Garros πριν λίγες μέρες, ηττήθηκε από τον πολύ πιο έτοιμο στο γρασίδι και γενικά εξαιρετικό σήμερα Frances Tiafoe με 6-4, 6-4, 6-3, σε έναν αγώνα που δεν κατάφερε ποτέ να πάρει το πάνω χέρι.

Άργησε πολύ να βρει τα πατήματά του στο γήπεδο ο Στέφανος. Αρχικά πλήρωσε ένα πολύ κακό ξεκίνημα, που τον έφερε από πολύ νωρίς σε δύσκολη θέση, καθώς έμεινε πίσω με 0-2 στο 1ο σετ και δεν μπόρεσε να επιστρέψει. Είχε ένα χαμένο break point στο 4ο game και έκτοτε δεν μπόρεσε να απειλήσει ξανά το σερβίς του Αμερικανού στο σετ, για να το χάσει με 6-4.

Και το 2ο σετ ήταν πολύ κλειστό, με τον Tiafoe να κερδίζει ξανά στις λεπτομέρειες. Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός έκανε το break στο 9ο game και πέρασε μπροστά με 5-4, ενώ στο επόμενο game o Τσιτσιπάς είχε 3 ευκαιρίες για την ισοφάριση και δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει καμία απ’ αυτές, με τον Tiafoe να φτάνει στο 6-4.

Ο Tiafoe εκμεταλλεύτηκε την “ψυχρολουσία” του Στέφανου και άνοιξε με break και το 3ο σετ, για να βρεθεί ξαφνικά μπροστά με 2-0 και μια ανάσα μακριά από την τεράστια νίκη. Ο Στέφανος βρήκε τα πατήματά του, στην απέλπιδα προσπάθεια να επιστρέψει στο ματς και τα επόμενα λεπτά ήταν αισθητά καλύτερος, ήταν όμως πάρα πολύ αργά.

Έστω και δύσκολα, με έντονη πίεση σε κάθε service game του, ο Tiafoe φρόντισε να διατηρηθεί μπροστά. Συγκεκριμένα 2 διαδοχικά service games του πέρασαν από 4 ισοπαλίες, αλλά υπερασπίστηκε το σερβίς του και έκανε το 3-1 και το 4-2. Για το 4-2 χρειάστηκε να σβήσει και ένα break point.

Επιπλέον, στο 8ο game έπρεπε να σβήσει διπλό break point του Τσιτσιπά (4-3, 15-40), για να κρατήσει ξανά το σερβίς του και να μείνει μπροστά με break, για το 5-3. Αφού βγήκε “ζωντανός” απ’ αυτά τα 3 πολύ δύσκολα games o Αμερικανός, έκανε νέο break στο 9ο game και ολοκλήρωσε τον μεγάλο θρίαμβό του χωρίς να χρειαστεί να σερβίρει ξανά, σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες παιχνιδιού, κάτω από την κλειστή οροφή στο Νο.1 Court.

Σίγουρα δεν ήταν και η καλύτερη κλήρωση για τον Στέφανο, που αυτός ήταν ο πρώτος και ο μοναδικός του αγώνας για φέτος στο γρασίδι. Αντίθετα, ο Tiafoe αγωνίστηκε και τις 3 προηγούμενες εβδομάδες στη σεζόν του γρασιδιού, έχοντας καλά αποτελέσματα, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Challenger του Νότιγχαμ και την πορεία του ως τα προημιτελικά του Queen’s Championships.

Ο Αμερικανός έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του σήμερα, πετυχαίνοντας 43 winners, κάνοντας 22 αβίαστα λάθη και σώζοντας και τα 7 break points που είχε ο Τσιτσιπάς στα 3 σετ.

Αυτή ήταν η σημαντικότερη νίκη για τον Tiafoe, πρώτη απέναντι σε Top 5 τενίστα και 4η απέναντι σε Top 10. Στον 2ο γύρο του Wimbledon, όπου θα βρεθεί για 3η φορά στην καριέρα του, θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Roberto Carballes Baena και Vasek Pospisil.

Όσο για τον Τσιτσιπά, οι υποχρεώσεις του στο Wimbledon δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα, αφού θα παίξει και στο διπλό, μαζί με τον αδερφό του Πέτρο. Την Τετάρτη ή την Πέμπτη θα είναι ο πρώτος τους αγώνας, απέναντι στους Jaume Munar και Cameron Norrie.

tennisnews.gr