Δήμος Δίου-Ολύμπου: Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στον αγώνα ορεινού τρεξίματος «Στην Κόψη των Αετών» (φωτο, video)

του αθλητικού τριημέρου «Olympus Marathon»

322

Στον αγώνα δρόμου ορεινού τρεξίματος «Στην Κόψη των Αετών» πήρε μέρος ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Πρόκειται για τον αγώνα με τον οποίο κλείνει το μεγάλο αθλητικό τριήμερο στον Δήμο Δίου-Ολύμπου, που ξεκίνησε την Παρασκευή 25 Ιουνίου με τον αγώνα δρόμου ορεινού τρεξίματος «Olympus Vertical» 4,25 χλμ, και συνεχίστηκε το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021 με τον Διεθνή Μαραθώνιο Ορεινού Τρεξίματος «Olympus Marathon» 44 χλμ, με σημείο εκκίνησης τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου και σημείο τερματισμού το πάρκο Λιτοχώρου. Μετά από ένα χρόνο απουσίας λόγω των υγειονομικών μέτρων, ο «Olympus Marathon» επέστρεψε δυναμικά, με τη συμμετοχή πλήθους αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα, ο υφυπουργός χαρακτήρισε τη διαδρομή εξαιρετική, ενώ υπογράμμισε πως αξίζει, όσοι το επιθυμούν, να έρθουν και να απολαύσουν τον Όλυμπο, το καθαρό περιβάλλον και τη φιλοξενία. Παράλληλα έδωσε τα συγχαρητήριά του στους διοργανωτές και εθελοντές και όλους όσοι συνέβαλαν στην, όπως την χαρακτήρισε, εξαιρετική, ποιοτική, ευπρεπέστατη και ασφαλή (από πλευράς τήρησης των πρωτοκόλλων) διοργάνωση. Όπως σημείωσε ο υφυπουργός, πριν την εκκίνησή του στα «Πριόνια», συμμετέχει στον αγώνα εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η διαδρομή έχει απόσταση 14.5 χλμ, σημείο εκκίνησης τα «Πριόνια» σε υψόμετρο 1100μ και σημείο τερματισμού το ανοιχτό θέατρο του πάρκου Λιτοχώρου.

Παρακολουθήστε τη δήλωση του υφυπουργού κ. Αυγενάκη: