Στην Κατερίνη το Διεθνές Φεστιβάλ & Διαγωνισμός Παιδικής – Νεανικής Δημιουργικότητας

Εθιμοτυπική επίσκεψη Ουκρανών εκπροσώπων των διοργανωτών στο Δημαρχείο

229

Ουκρανούς εκπροσώπους  των διοργανωτών του Διεθνούς Φεστιβάλ & Διαγωνισμού Παιδικής – Νεανικής Δημιουργικότητας, υποδέχτηκε στο Δημαρχείο Κατερίνης, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Τοπικής Ανάπτυξης Σταύρος Χριστοφορίδης, παρουσία της Αντιδημάρχου Τουρισμού Μαρίας Τερζίδου, του προέδρου του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Γεώργιου Τσιαλού, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.

Η τελετή λήξης του Φεστιβάλ, το οποίο τιτλοφορείται «Ο κόσμος στις παλάμες σου» διοργανώνεται την Κυριακή 27 Ιουνίου, στο Δημοτικό Θέατρο Πάρκου. Το Φεστιβάλ, η αυλαία του οποίου άνοιξε στις 21 Ιουνίου τελεί υπό την αιγίδα των: Προξενείου της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη,  Εθνικής Χορογραφικής Ένωσης της Ουκρανίας,  Δημόσιου Οργανισμού “Η τέχνη του χορού”,  του Δήμου Κατερίνης, καθώς και του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ).

Εκ μέρους του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, ο Αντιδήμαρχος ευχαρίστησε και συνεχάρη τους συντελεστές για την πολύπλευρη δράση που αναπτύσσουν στον τομέα του πολιτισμού, ενώ τους διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Κατερίνης θα είναι πάντοτε αρωγός σε κάθε προσπάθεια πολιτιστικής έκφρασης.

Ειδικότερα, ο κος Χριστοφορίδης υποδέχτηκε τους: Ιρίνα Κισιλένκο – πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του φεστιβάλ, πρόεδρο του οργανισμού “Η τέχνη του χορού”, μέλος της Εθνικής χορογραφικής Ένωσης της Ουκρανίας, Μαρκ Ορλόβσκι – Πρόεδρο των ευρωπαϊκών φεστιβάλ και εκδηλώσεων στο Κίεβο, μέλος κριτικής επιτροπής διαφόρων φεστιβάλ σε Ουκρανία, Βουλγαρία, Εσθονία, Ελλάδα και Κίνα, Ιρίνα Τρούσοβα – πρώην επικεφαλής του τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Σβιατόσινσκα.

Στη διάρκεια της εθιμοτυπικής επίσκεψης, οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα που αφορούν τον πολιτισμό και τις εκδηλώσεις που προωθούν τις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας των λαών. «Ο Δήμος Κατερίνης, μέσα από συλλογική δουλειά και προσπάθεια, με την ελπίδα να αφήσουμε πίσω μας την πανδημία, δίνει και φέτος βήμα στις καλλιτεχνικές ανησυχίες των παιδιών μας» δήλωσε ο κος Χριστοφορίδης.

Με τη σειρά τους, οι εκπρόσωποι των διοργανωτών εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον Δήμο Κατερίνης για τη στήριξη που παρέχει στο Φεστιβάλ. Η εθιμοτυπική συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και ευχών και για μελλοντική συνεργασία.