Επίθεση με βιτριόλι: Διατάχθηκε ο εγκλεισμός του ιερέα στο Δρομοκαΐτειο – Δεν πάει στον εισαγγελέα

207

Ο εγκλεισμός του ιερομόναχου διατάχθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, μετά από την εξέτασή του από γιατρούς. Ο ιερέας που επιτέθηκε με βιτριόλι σε Μητροπολίτες στην αίθουσα των συνεδριάσεων της ιεραρχίας στην Μονή Πετράκη, μεταφέρθηκε στο Δρομοκαΐτειο όπου αποφασίστηκε ο εγκλεισμός του για περαιτέρω ψυχιατρική εξέταση.

Μετά από την εξέλιξη αυτή, ο ιερέας δεν θα απολογηθεί, ούτε θα μεταφερθεί στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας κατά την εξέτασή του, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι ήθελε να τιμωρήσει τους Μητροπολίτες για την απόφασή τους να καθαιρεθεί.

Όταν του ανακοινώθηκε η απόφαση, σηκώθηκε όρθιος στο έδρανο και από μια τσάντα που είχε κοντά του, έβγαλε ένα μπουκάλι γυάλινο με καφέ υγρό. “Όπως το είδα από μακριά, ίσως ήταν δυο λίτρα”, είπε ο Μητροπολίτης Άρτας, Καλλίνικος, και πρόσθεσε πως πριν την επίθεση, ο δράστης ρώτησε τους Μητροπολίτες “σας είπε ο (Μητροπολίτης) Βεροίας να με καθαιρέσετε;”. Και κρατώντας το μπουκάλι με τα δυο του χέρια, άρχισε να “ραντίσει” το χώρο και να “βρέχει” με καυστικό υγρό όσους βρίσκονταν εκεί.

Δικηγόρος: Δεν έχει σώας τας φρένας

Ο δικηγόρος του, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι ο πελάτης του χρήζει ιδιαίτερης ποινικής μεταχείρισης, γιατί δεν είναι απλός ποινικός, καθώς υπάρχει παρελθόν.

“Δεν θα τον αναλάμβανα αν δεν ήξερα ότι χρήζει ειδικής ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Είναι νομικά και ιατρικά τεκμηριωμένο ότι δεν έχει σώας τας φρένας”, είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του και έκανε γνωστό ότι ο εντολέας του πριν από ενάμιση μήνα είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, ενώ είχε προαναγγείλει την πράξη του μέσω διαδικτύου.

Ο κ. Προβατάς, ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του ιερέα, περιέγραψε τα όσα έζησε: “Εγώ ήμουν ακριβώς από πίσω του, αλλά μου δόθηκε η εντύπωση ότι τους πετάει νερά. Σε κλάσματα δευτερολέπτου έπεσαν τρεις σταγόνες στο πρόσωπό μου και άρχισα να καίγομαι… ασήμαντες σταγόνες… τότε έφυγα τροχάδην. Έχω εξαφανιστεί έχω κατέβει κάτω στο ιατρείο της Ιεράς Συνόδου. Μετά ήρθε η αστυνομία και τον συνέλαβαν”, είπε για το επεισόδιο.

Καρέ – καρέ η επίθεση του ιερέα στη Μονή Πετράκη

“Τους επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσε το Συνοδικό Δικαστήριο”, φέρεται να είπε ο δράστης της επίθεσης. Ο 37χρονος ιερομόναχος πλησίασε στην έδρα και πέταξε στα χέρια και το πρόσωπο των επτά Μητροπολιτών το καυστικό υγρό το οποίο φέρεται να είχε μαζί του σε δύο μπουκάλια αναψυκτικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί επισήμως, ο δράστης αγόρασε το υγρό μέσω ίντερνετ, ενώ φέρεται να το είχε αναμείξει με ακουαφόρτε και υγρά μπαταρίας.

“Ράντιζε” τους Μητροπολίτες με το καυστικό υγρό

“Έκανε κυκλικές κινήσεις, “ράντιζε” το προεδρείο” είπε ο Μητροπολίτης Άρτας, σημειώνοντας πως καθώς οι ιερείς φορούσαν μάσκες και τα ράσα τους, τα μοναδικά σημεία που είχαν “ελεύθερα” ήταν τα χέρια και τα μάτια τους.

“Όταν είδα ότι το υγρό που έπεσε στον πατέρα Σεβαστιανό έγινε κόκκινο πάνω στα ράσα του, κατάλαβα ότι είναι καυστικό. Με έκαιγαν ήδη τα μάτια μου. Άρχισα να τρέχω για να ρίξω νερό στο πρόσωπό μου”, περιέγραψε.

Αμέσως τράπηκε σε φυγή, όμως ένας φρουρός της Μονής προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει και τραυματίστηκε και ο ίδιος.

Ποιος είναι ο δράστης

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 37χρονος παπάς, Θεοφύλακτος Κόμβος, που συνελήφθη, είχε εμπλακεί πριν από τρία χρόνια σε υπόθεση ναρκωτικών και έχει παραπεμφθεί σε δίκη, η οποία δεν έχει αρχίσει ακόμη. Ειδικότερα, είχε συλληφθεί το 2018 για διακίνηση ναρκωτικών. Πάνω του είχαν βρεθεί 1,8 γραμμάρια κοκαΐνης, στο Πλατύ Ημαθίας.

Όταν λειτουργούσε σε χωριό της Βέροιας, ενορίτες του τον κατηγόρησαν για οικονομικές παρατυπίες, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει άγριος καβγάς μεταξύ των δύο πλευρών και να χρειαστεί η επέμβαση της αστυνομίας. Ο ιερέας τότε τέθηκε σε αργία για ένα χρονικό διάστημα και στη συνέχεια μετατέθηκε μετά από αίτημα που υπέβαλε το ποίμνιό του.

Λίγο αργότερα, οι αστυνομικοί της Βέροιας τον συνελάβαν για κατοχή ναρκωτικών. Μετά από έλεγχο που έκαναν στο αυτοκίνητό του δεν βρήκαν τίποτα και έτσι αποφάσισαν να κάνουν και σωματική έρευνα στον ιερέα. Επάνω του και συγκεκριμένα κρυμμένη στα γεννητικά του όργανα βρήκαν κοκαΐνη. Ο παπάς είχε ισχυριστεί ότι οι ουσίες προορίζονταν για προσωπική χρήση και μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος του, αφέθηκε ελεύθερος.

Είχε χειροδικήσει σε βάρος γυναίκας

Ο ιερέας ήταν γνωστός στην κοινωνία της Βέροιας.Το διάστημα εκείνο διέμενε σε σπίτι ιδιοκτησίας του Ιερού Ναού, δίπλα στην εκκλησία. Πριν από την επίθεση στο τηλεοπτικό συνεργείο, φέρεται να είχε χειροδικήσει σε βάρος γυναίκας. Στα πρωτοφανή επεισόδια, το Μάιο του 2015 χρειάστηκε η επέμβαση δύο περιπολικών για να ηρεμήσει η κατάσταση.

Την επομένη των επεισοδίων, “οπλισμένος” με ένα καδρόνι, επιχείρησε να επιτεθεί σε μεσήλικη γυναίκα. Πήγε έξω από το σπίτι της και την φώναζε να βγει έξω με ακατανόμαστες εκφράσεις. Τότε υποβλήθηκε μήνυση εναντίον του και συνελήφθη.

Μετά τα πρωτοφανή αυτά γεγονότα, τέθηκε σε “διαθεσιμότητα”. Κατά την αποχώρησή του από το σπίτι όπου διέμενε, το οποίο ανήκε στην ενορία, “σήκωσε” κυριολεκτικά τα πάντα. Φόρτωσε και πήρε φεύγοντας όλον το οικιακό εξοπλισμό. Μάλιστα την τελευταία στιγμή σώθηκαν λίγα πράγματα καθώς ο πρόεδρος της Κοινότητας πρόλαβε και άλλαξε τις κλειδαριές.

Διαπιστώθηκε ότι ετοιμαζόταν να πάρει μέσα από την εκκλησία, ακόμη και το λάδι που προοριζόταν για τις καντήλες, καθώς είχε πακετάρει τα δοχεία, ενώ στο διάστημα που είχε τεθεί σε αργία, σύμφωνα με πληροφορίες του verianet.gr, εθεάθη να παίζει…. ζουρνά σε πανηγύρι σε χωριό των Σερρών.

Πηγή: thetoc.gr