“Βόμβα” για τον όμιλο Μουζενίδη – Προσωρινή(;) αναστολή δραστηριοτήτων

Πληροφορίες ότι βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη καμπή

204

Μια από τις δυσκολότερες, αν όχι τη δυσκολότερη, καμπή της ιστορίας του διανύει ο όμιλος Μουζενίδη.

 

Ο τουριστικός όμιλος πριν από μερικές ημέρες έκανε γνωστό στους πράκτορες και τους πελάτες του πως αναστέλλει προσωρινά μέχρι τις 26 Ιουνίου τις δραστηριότητές του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ουκρανία, για το λόγο αυτό ακυρώθηκαν πτήσεις προς την Ελλάδα και η διαμονή των τουριστών σε ξενοδοχεία. Ο όμιλος Επικαλείται τα παρατεταμένα περιοριστικά μέτρα στην αγορά της Ανατολικής Ευρώπης για περισσότερο από ένα έτος.

Ο όμιλος πέρασε μια πολύ δύσκολη φάση και πριν από μερικούς μήνες με τον αιφνίδιο θάνατο του Μπόρις Μουζενίδη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα “Όμορφα Ταξίδια” άνθρωποι της εταιρείας υποστηρίζουν πως βρίσκονται σε αναζήτηση επενδυτή και σε συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση αναμένοντας οικονομική βοήθεια από αυτήν. Τα ανοίγματα του ομίλου Μουζενίδη είναι τεράστια κυρίως σε ξενοδοχεία, με περισσότερο αυτά της Χαλκιδικής κάποια από τα οποία κινδυνεύουν. Μοναδική ελπίδα θα ήταν το άνοιγμα της Ρωσικής αγοράς όπου ο όμιλος Μουζενίδη κυριαρχεί, ωστόσο για δεύτερη συνεχόμενη περίοδο αυτή παραμένει κλειστή.

Η εφημερίδα Μακεδονία αναφέρει ο όμιλος Μουζενίδης φέρεται να κατέθεσε αίτηση αναστολής λειτουργίας στο Πρωτοδικείο. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο μια τέτοια εξέλιξη να συμπαρασύρει και την αεροπορική εταιρία Ellinair αλλά και τον ξενοδοχειακό κλάδο του ομίλου.

Οι πληροφορίες από κύκλους του τουριστικού κλάδου στη Θεσσαλονίκη που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ως αυτή την ώρα αλλά συνιστούν εντεινόμενη φημολογία, ανέφεραν ότι η κίνηση προκειμένου να κινηθούν πτωχευτικές διαδικασίες με ήπιο και όχι άτακτο τρόπο.

thes.gr