Δήμος Δίου-Ολύμπου: Παραλαβή δωρεάς του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λιτοχώρου

255

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λιτοχώρου παρέλαβε δωρεά από το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στη διαδημοτική έκθεση «1821: Οι Βιβλιοθήκες της Μακεδονίας στην τοπική ιστορία».

Η δωρεά αποτελείται από μια σειρά εκδόσεων του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, επετηρίδες και πρακτικά συνεδρίων, καταλόγους εκθέσεων, μελέτες, τουριστικούς οδηγούς, συνεργασίες και συνεκδόσεις του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης, καθώς και βιβλία αφιερωμένα στην χριστιανική Θεσσαλονίκη, αθλητικά λευκώματα και άλλες σημαντικές εκδόσεις που πρόκειται να εμπλουτίσουν τη συλλογή της Βιβλιοθήκης.

Πρόκειται για έκθεση, αφιερωμένη στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, η οποία ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη και πλέον περιοδεύει σε 23 βιβλιοθήκες και φορείς της Μακεδονίας, ενώ θα υπάρξει και σε ψηφιακή μορφή για να παρουσιαστεί διαδικτυακά και στον απόδημο Ελληνισμό. Στη διαδημοτική έκθεση, στην οποία συμμετέχει και το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, παρουσιάζονται και ιστορικά κειμήλια που χρησιμοποιούσαν οι Έλληνες το 1821 από τη συλλογή του Βασίλη Νικόλτσιου. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λιτοχώρου μεταξύ 19 και 31 Ιουλίου 2021.

Ευχαριστούμε θερμά το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης για την πολύτιμη αυτή προσφορά, που εμπλουτίζει τη συλλογή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λιτοχώρου με νέο αρχειακό υλικό.