Συνάντηση του Δημάρχου Κατερίνης & του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Πιερίας με τον Υφυπουργό Υποδομών

164

Συνάντηση με τον υφυπουργό Υποδομών και Δικτύων Γιάννη Κεφαλογιάννη είχε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πιερίας Στέργιος Μπουσνάκης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν η αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών της Πιερίας και ιδιαίτερα του λιμένα Παραλίας. Ο υφυπουργός Υποδομών, ενημερώθηκε αναλυτικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το λιμάνι της Παραλίας, το οποίο όπως δήλωσε ο κ. Κουκοδήμος αποτελεί για τον Δήμο Κατερίνης σημείο ενδιαφέροντος, αφού εξυπηρετεί αλιείς της περιοχής, ενώ το καλοκαίρι μετατρέπεται και σε πόλο έλξης των τουριστών. «Πέρα από τις προτάσεις για την αναβάθμιση του λιμανιού που κατέθεσε ο κ. Μπουσνάκης και αφορούν το Λιμενικό Ταμείο, υπήρξαν προτάσεις και για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του λιμένα Παραλίας τις οποίες ο Δήμος παρακολουθεί με ενδιαφέρον, καθώς μπορούν να ενισχύσουν το τουριστικό προφίλ της περιοχής» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Κατερίνης.

Ο κ. Κεφαλογιάννης, άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις του κ. Μπουσνάκη για τη δημιουργία υδατοδρομίου στην Παραλία. Επίσης, για την ενεργειακή αναβάθμιση των χερσαίων ζωνών όλων των λιμένων της Πιερίας, καθώς και για τη συνολική ανάπλαση του λιμένα Παραλίας, ενώ δεσμεύτηκε για την άμεση χρηματοδότηση του Λιμενικού Ταμείου, προκειμένου να προχωρήσει η εκπόνηση των σχετικών μελετών.