Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου : η εφαρμογή πιστοποιητικού σημαίνει περισσότερους τουρίστες

370

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: «Κάθε ημέρα εφαρμογής του πιστοποιητικού, σημαίνει περισσότερους τουρίστες και μεγαλύτερο κέρδος για την οικονομία της πατρίδας μας» – Ομιλία στην Ολομέλεια για το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Η Βουλευτής, κατά την τοποθέτησή της στο νομοσχέδιο για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, επισήμανε αρχικά ότι η Ελλάδα είναι μία από τις πρώτες χώρες που το υλοποιούν, κάτι που σε συνδυασμό με την εξαιρετική πορεία του προγράμματος εμβολιασμού, της προσδίδει τεράστια προστιθέμενη αξία ως τουριστικό προορισμό.

«Το καλοκαίρι έχει άλλωστε ξεκινήσει και κάθε ημέρα εφαρμογής του πιστοποιητικού σημαίνει λιγότερους περιορισμούς, σημαίνει περισσότερους τουρίστες και μεγαλύτερο κέρδος για την οικονομία της πατρίδας μας».

Τόνισε δε ότι θα λειτουργήσει ευεργετικά και για τον τουρισμό στην Πιερία και θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να ανακάμψουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα σε συνδυασμό πάντα με την οικονομική ενίσχυση που έχει ήδη ανακοινωθεί.

Το ψηφιακό όμως αυτό εργαλείο είναι παράλληλα και μια μεγάλη δικαίωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος πρώτος, μεταξύ όλων των Ευρωπαίων ηγετών, εισηγήθηκε τη δημιουργία του.

«Γι’ αυτό και πέρα από την αδιαμφισβήτητη αξία του για την οικονομία, το πιστοποιητικό είναι κάτι ακόμα πιο σημαντικό. Είναι η απόδειξη ότι η Ελλάδα, μέσω τόσων δυσκολιών, με αυτή την Κυβέρνηση, έχει πλέον τη θέση που της αξίζει στο ευρωπαϊκό στερέωμα.

Πρωτοπορεί και οι προτάσεις της πλέον ακούγονται δυνατά και εν τέλει εισακούγονται από τους εταίρους μας. Και αυτό το λέμε χωρίς ίχνος έπαρσης, αλλά επειδή είναι η πραγματικότητα, το λέμε απλά, με υπερηφάνεια», τόνισε χαρακτηριστικά κλείνοντας την ομιλία της η κυρία Μάνη.

Δείτε στο video την τοποθέτησή της :