Συνάντηση της βουλεύτριας Ε. Σκούφα με τον Γραμματέα της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας Κουστιάνη Θεόδωρο

251

Τον γραμματέα της Ε.Π.Λ.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρο Κουστιάνη συνάντησε την Παρασκευή 4 Ιουνίου η βουλεύτρια Πιερίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Π.Σ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα.

Κατά την διάρκεια  της συνάντησης συζητήθηκε το θέμα της επιτακτικής ανάγκης για αναβάθμιση σε Λιμεναρχείο του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Κατερίνης, καθώς η  αφαίρεση αρμοδιοτήτων από το Λιμενικό  Σώμα στην Πιερία και η μεταφορά τους στην Θεσσαλονίκη, δημιουργεί αρκετές και σοβαρές δυσλειτουργίες στο νομό.

Αυτό έχει για παράδειγμα ως αποτέλεσμα  να απαιτείται  μετακίνηση  των  ενδιαφερόμενων πολιτών στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να εξυπηρετήσουν απλά ή και πιο σύνθετα γραφειοκρατικά θέματά τους, καθώς δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν στον τόπο διαμονής τους. Πρόστιμα, άδειες ναυσιπλοΐας, άδεια ναυαγοσώστη, άδειες για μεγάλα σκάφη υπάγονται πλέον στη Θεσσαλονίκη και αυτό συνιστά μεγάλη ταλαιπωρία για τους Πιεριείς.

Ακόμη και η διεκπεραίωση σημαντικών έργων υποδομής από το Λιμενικό Ταμείο στο νομό καθίσταται δυσχερής, καθώς τα έγγραφα, οι μελέτες κλπ. πρέπει αδιαλείπτως να αποστέλλονται στη Θεσσαλονίκη, πράγμα που προσθέτει επιπλέον κόπο και χρόνο σε διαδικασίες πολλές φορές και ούτως ή άλλως γραφειοκρατικά σύνθετες.

Ο κ. Θ. Κουστιάνης τόνισε πως είναι σημαντική η ανάγκη να δημιουργηθεί μία κεντρική υπηρεσία ανά νομό, όρος που προβλεπόταν και στο «νόμο Καλλικράτη».

Επίσης τέθηκαν ζητήματα προστασίας του συνδικαλιστικού νόμου και του νόμου των μεταθέσεων στο λιμενικό σώμα.

Η κ. Σκούφα από την πλευρά της ενημέρωσε τον κ. Κουστιάνη για τις κοινοβουλευτικές της ενέργειες, όπως για παράδειγμα την κατάθεση αναφοράς στην Βουλή για την άμεση αναβάθμιση σε Λιμεναρχείο του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Κατερίνης. Επίσης για τις επαφές που είχε με το Λιμενικό Ταμείο Πιερίας σε σχέση  με την κατασκευή νέου κτιρίου που θα στεγάσει το νέο Λιμεναρχείο και με τα έργα αναβάθμισης των λιμανιών της περιοχής.

Τόνισε ακόμη ότι ήταν και είναι υπέρ των αξιοκρατικών υπηρεσιακών μεταβολών, αλλά και των μεταθέσεων στο Λιμενικό Σώμα, και ότι θα συνεχίσει να ενημερώνεται και να παρεμβαίνει θεσμικά αναζητώντας λύσεις σε θέματα που απασχολούν τους Λιμενικούς.